Петиція про скасування фінансування партій набрала необхідну кількість голосів

23 липня, голова партії "Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенка зареєстрував на сайті Президента України електронну петицію про скасування бюджетного фінансування політичних партій в Україні.

Швидше за все, влада піде за сценарієм не повного скасування, а якійсь модернізації системи. В яку сторону при цьому "копатимуть" - поки невідомо. Провести повне скасування проблемно, адже це було однією з умов ЄС з надання безвізу.

Володимир Зеленський - президент України

На Донбасі жорстко помстилися окупантам за вбитих морпіхів

Стало відомо, що Збройні сили України помстилися бойовикам "ДНР" за вбивство морпіхів і знищили кілька їх позицій. Про це повідомив волонтер Юрій Мисягин на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Донбас

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зеленський зменшить заробітну плату службовцям в десятки разів

Президент України Володимир Зеленський може завдати нищівного удару по заробітній платі службовців, скоротивши її в кілька десятків разів.

На сайті президента України від 8 серпня з'явилася нова петиція. В цей раз, автор петиції Геннадій Оніщук не задоволений високими заробітними платами чиновників і просить Зеленського зменшити їх в 70 разів.

Хто в Україні може заробити найбільше

У Міністерстві освіти показали, які робітничі спеціальності найбільш оплачувані в Україні. Середня зарплата фахівця з профтехосвітою становить не менше 7 тисяч гривень на місяць, а для деяких професій – від 15 до 20 тисяч гривень.

До десятки робітничих професій із високим заробітком належать:

• Вишкомонтажник – середній рівень зарплати 20 тисяч гривень.

• Машиніст трубовигинальної установки пересувної – 19 тисяч гривень.

• Забійник на відбійних молотках – 17 тисяч 250 гривень.

• Крановий електрик – 15 тисяч гривень.

• Лицювальник-мармурник – 15 тисяч гривень.

• Шоколадник – 15 тисяч гривень.

• Обвалювач морепродуктів – 10 тисяч гривень.

• Головний касир – 10 тисяч гривень.

• Бісквітник – 9 тисяч 387 гривень.

• Водій тролейбуса – 9 тисяч 973 гривень.

гроші

США підготували "сюрприз Путіну", Німеччина та Франція "у справі": потужна підтримка Зеленського

Представники США, Німеччини і Франції на початку наступного тижня планують провести консультації щодо "нормандського формату" через жорстке вбивство чотирьох українських солдатів на Донбасі.

Консультації планують провести вже на початку наступного тижня. Представник США на переговорах Курт Волкер підтвердив, що він перебуває у тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий раунд консультацій має відбутись наступного тижня.

Володимир Зеленський