В найближчі дні пачка цигарок підніметься в ціні в середньому на 3 гривні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

З 1 серпня Україну чекає чергове подорожчання сигарет і алкоголю, оскільки ставки акцизного податку на сигарети піднялася на 9%. Відповідно, пачка сигарет з фільтром подорожчає в середньому на 2-3 гривні. Тютюнові вироби без фільтра також подорожчають – в середньому на 2,98 гривні.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Це планове підвищення ставки акцизів на тютюнові вироби, і вони були внесені Верховною Радою в Податковий кодекс перед прийняттям бюджету. І це не єдине підвищення, так як згідно з Угодою про асоціацію, Україна взяла на себе зобов'язання щорічно збільшувати ставку акцизу на сигарети, поки вони не досягнуть європейського рівня. Поступове подорожчання відбуватиметься до 2025 року і ціна повинна вийти на рівень 90 євро за 1000 сигарет.

За 2018 рік ціни на сигарети зросли на 23-27%, і за прогнозом Національного банку України, в 2019 році – ціни зростуть ще на 19%.

Отже, вже з 2025 року частка акцизного зобов'язання в середньозваженої роздрібної ціною на сигарети повинна досягти 60%, а сума акцизного податку повинна становити не менше 90 за 1 тисячу сигарет. І якщо 90 євро 60%, то загальна вартість сигарет може досягти 150 за тисячу штук, або ж 3 за стандартну пачку. При нинішньому курсі валют це 90 гривень. Без урахування девальвації гривні, яка може відбутися до 2025 року. То є пачка сигарет коштуватиме точно не менше 100 гривень.

Так само Україну чекає підвищення цін на алкоголь. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України підготували проект урядової постанови, згідно з якою мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на горілку підвищаться на 10,7%, на коньяк на 9,1—9,5%, віскі, ром джин подорожчають на 7,3%, а вино на 7,4 10,2%.

За словами експертів, мінімальні ціни встановлюються урядом для захисту легального ринку алкоголю і, відповідно, боротьби з недобросовісними виробниками низькоякісного або сурогатного продукту.

До речі, за даними Державної служби статистики, в січні-квітні нинішнього року за порівняно з аналогічним періодом минулого року виробництво горілки в Україні скоротилося на 10,6% до 3 млн 320 тис декалітрів. Але за рік вітчизняні виробники наростили виробництво коньяку та бренді на 4,9%.

Нагадаємо, Зеленському показали чудовий приклад, гідний для наслідування.

Як повідомляв раніше Знай.uа, в світі зараз набирає обертів нова цинічна схема шахрайства.Також Знай.uа писав про те, що ліквідація банку вважається завершеною.