Відомо, що 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора. Дата була обрана в пам'ять про події 1991 року, коли в будівлю Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий прапор.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Сам свято є відносно новим і був заснований указом другого президента України Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року. Встановлений він з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

З'явилася інформація, що в п'ятницю, 23 серпня, у День державного прапора України в українській столиці на Софійській площі проходить урочиста церемонія підняття прапора-символу державності нашої країни.

Відомо також, що в церемонії бере участь президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, "Порошенко проігнорував цей акт народовладдя": у Зеленського можуть легалізувати вогнепальну зброю.

Як повідомляв Знай.uа День Незалежності 2019: у Києві закриють метро і перекриють рух, список вулиць і станцій.

Знай.uа писав, замість одного параду два: як пройдуть головні заходи Дня незалежності — Хід Гідності і Марш Захисників.