Синод Елладської церкви підтвердив канонічність автокефалії Православної церкви України від Вселенського патріарха. Про це повідомляється на сайті Елладської православної церкви за підсумками засідання Священного Синоду, що відбувся 26-28 серпня.

"За рекомендацією Синодальних комітетів з догматичним і правових питань, а також православних і міжхристиянських відносин з українського питання Священний Синод ЕЦП визнає канонічним право Вселенського патріарха на дарування автокефалії, а також привілей предстоятеля Елладської церкви надалі займатися питанням визнання Церкви України", - сказано в повідомленні.

Читай Знай.иа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Нагадаємо, у Кривому Розі палає церква, місцеві у паніці готуються до найгіршого.

Як повідомляв портал Знай.uа, патріарх Філарет накинувся зі звинуваченнями на колегу з ПЦУ.

Також Знай.uа писав про те, українську автокефальну православну церкву ліквідовано.