Вченим вдалося отримати додаткові підтвердження того, що штучне освітлення приносить шкоду здоров'ю людини. Відповідні дослідження проведи Дослідницький парк "Трикутник" у США.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експериментом керував доктор Дейл Сендлер. З результатами наукового дослідження можна ознайомитися у виданні JAMAInternalMedicine.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В експерименті брали участь 44 000 жінок у віці 35–70 років. Половина учасниць спали вночі без освітлення, інша половина – при штучному світлі. У підсумку експерти прийшли до висновку: ті, хто використовував під час сну штучні світильники, набирали вагу в порівнянні з учасниками групи, які проводили ніч в темряві.

Група вчених під керівництвом Сендлера прийшла до висновків, що у випадку, якщо людина спить при світлі, у нього відбувається збій його внутрішніх годин, ритм дня і ночі не синхронізований. Почуття голоду тісно пов'язане з цим процесом, і жінки, що спали при світлі, навіть вночі відчували голод.

Коли цикл дня і ночі виходить з-під контролю, організм виробляє гормони стресу – замість того, щоб дати собі відпочинок.

Вчені переконані, що навіть світло неонових вітрин і вивісок, який проникає з вулиці, є достатнім для того, щоб збити цикл дня і ночі.

Нагадаємо, лікарі назвали незвичайний спосіб схуднення.

Як повідомляв Знай. ua, Супрун розповіла українцям, як правильно худнути.

Також Знай. ua писав, що повний список продуктів, про яких нам брехали кожен день.