В Україні планують вести нововведення, яке значно допоможе водіям. Так, запускають проект, який дозволити автомобілістам пред'являти посвідчення водія в електроному вигляді зі смартфона або іншого гаджета, пише "Українська правда"

Як відзначається, міністерство цифрової трансформації України запускає пілотний проект, який передбачає використання цифрових водійських прав замість пластикових. Щоправда, спочатку водій буде повинен завантажити відповідний додаток із QR-кодом. За допомогою нього правоохоронці і зможуть перевірити дійсність водійського посвідчення.

Михайло Федоров

”Скоро запустимо цифрові права і за них не будуть штрафувати, адже планшет є у 30% поліцейських і вони можуть відсканувати QR-код і перевірити посвідчення у своїй базі даних. У селах же, де немає планшетів, поліцейські все одно сідають в патрульний автомобіль і дзвонять на базу, щоб перевірити посвідчення”, - розповів віце-прем'єр-міністр Міністерства Михайло Федоров.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще
Нагадаємо, у Зеленського обговорили впровадження реформи еHealth.

Раніше Знай.ua повідомляв, що найчастіше пишуть хакери на зламаних сторінках політиків.

Також Знай.ua писав, Зеленський взявся провести зв'язок там, де Гройсман навіть доріг не проклав.