Як відомо, тільки туристичний сезон добігає кінця, як на пляжі курортних міст і селищ виходять мисливці за "скарбами". Люди з металошукачами, які ретельно досліджують практично кожен квадратний метр спорожнілих пляжів. І слід зауважити, в такий спосіб вони не тільки намагаються щось знайти, а й відпочити та отримати задоволення від хобі.

Серед таких і мешканець курортної Кирилівки, яка поблизу Азовського моря, і Федір. Чоловік займається пошуковими роботами після курортного сезону вже не перший рік. Ще у дитинстві займався колекціонуванням монети, а зараз їх активно шукає.

За словами чоловіка, придбав він свій прилад за 2600 гривень і на відміну від старого, цей може виявляти металеві предмети в морському дні. Правда опускати в воду його можна тільки на півметра.

Ділиться, що самі "соковиті" місця це там, де влітку була найбільша кількість відпочиваючих, тобто на пляжах біля центру Кирилівки. Люди втрачають гроші і прикраси не тільки в море, але і на самому пляжі в піску. Зізнається з посмішкою, що грошова реформа в Україні збільшила його дохід, адже монети іноді просто лежать на верху.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Зараз з'явилися монети в 1, 2 і навіть 5 гривень. За розміром вони дрібніше своїх старих аналогів і губляться легше. У минулому році мій улов на монетах склав 140 гривень, а в цьому році я вже назбирав 178 гривень. Тільки за останні 2 дні - 21 гривню. Я веду облік заради інтересу" - розповідає Федір.

Однак монети – це не найголовні і не найцінніші знахідки мешканця Кириловки. Знаходив він різноманітні прикраси, серед яких були й золоті прикраси. Щоправда, фартить так не завжди, каже чоловік:

"Нещодавно зайшов в воду близько хвилерізів. Металошукач дав впевнений сигнал. Я витягнув з води золоту печатку. Велику - грам на 9. Але потім придивився, а "золото" на її розі злізло і побіліло. Звичайна дрібничка", - ділиться шукач скарбів.

Водночас Федір нарікає на те, що в останні пару років кількість охочих поживитися втраченими речами збільшилася. Конкуренція стала великою. Люди витрачають на серйозні металошукачі тисячі доларів, а результат не завжди позитивний.

Нагадаємо, на старовинному знімку розгледіли привид солдата, намагався виконати обіцянку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", старовинні дагерротипи, просочені духом золотої лихоманки. У період між 1848 і 1854 роками в Каліфорнії з'їхалися 300 000 чоловік.

Також "Знай.uа" писав, польський фотограф задокументував яким був Львов 30 років тому.