Церква в цей день вшановує пам'ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова. Інші назви свята: «Богослов», «Іван-подорожній», «Шептун покривний». У народному календарі день святого апостола Іоанна відзначають двічі в році, називаючи Івана травневого — пшеничником, а Івана осіннього — Богословом.

Іоанна вважають одним і 3-х наближених учнів Спасителя. Він пройшов з Ісусом довгий шлях до самого розп'яття, а пізніше дбав і про Богоматір до самої її смерті. Потім він почав проповідувати Євангеліє в Малій Азії. Його судили, коли проходили гоніння на християн за Нерона, і засудили до заслання на острів Патмос. Після нього він повернувся у Ефес і продовжував проповідувати.

Чого не можна робити 9 жовтня

Сьогодні ні в якому разі не можна рубати горобину і ламати її, навіть гілки не зривайте просто так, якщо вони насправді вам не потрібні. Горобина дуже злопамятна і створює зв'язок між людською душею і природою. Якщо її образити, то помрете ви або ваш родич. Але важливо також і те, що знахарі часто переносять важкі хвороби на це дерево, і ви просто заберете їх собі, якщо зламаєте його. Не піднімайте сьогодні на перехресті нічого, можете залучити порчу. А якщо позичите комусь гроші, то вам їх нескоро повернуть.

Народні прикмети на 9 жовтня

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо випав перший сніг, зими не буде ще більше місяця.
  • Якщо пішов дощ зі снігом, значить буде три потепління в січні.
  • Теплий сонячний день означає холодний дощовий червень.
  • Раптовий вітер серед затишшя віщує швидкі опади.
  • Температура протягом дня однакова – негода збережеться.
  • Якщо сонце сідає в білувату каламутну хмару - буде негода.
  • На заході небо забарвлене в золотистий, жовтий або рожевий колір – погода буде доброю.
  • Зірки яскраві - на гарну погоду, тьмяні - на дощ або сніг.
  • Якщо з вишні все листя облетіло і випав сніг, зима не за горами.
  • Народжені 9 жовтня рідко бувають щасливі. Носити їм слід топаз або яшму.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.