Минулий тиждень відзначився значними коливаннями валюти. Українська гривня дещо послабилася у ціні. Однак загалом у вересні українська гривня покращила свої позиції, адже на початку осені багато хто очікував сезонного росту цін на іноземну валюту.

На цей раз гривня вистояла, в тому числі за рахунок великій пропозиції валюти від нерезидентів, які скуповують українські держоблігації. Та зменшення ціни долара в Україні не зменшило ціни на продукти.

Долар
Долар

Експерти повідомляють, що зниження цін на продукти - довготривалий процес. Адже спершу має бути меншою ціна на паливо, обробку землі, кормів та посівного матеріалу. До того ж власники супермаркетів можуть переоцінювати свої товари не частіше, ніж 2-3 рази в рік.

Водночас експерти прогнозують, що до кінця року долар може плавно дійти до позначки 27 грн. Ціни на товари чи продукти не повинні після цього різко змінитися, тому що вже зараз у ціни закладається вартість долару по 28 грн за один.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

курс валют
курс валют

Зниження цін на валюту в Україні може позначитися на ринку нерухомості. Люди вже почали частіше купувати нерухомість, ніж було до цього.Ціни в гривні не виросли і не знизилися. Якщо навесні 1-кімнатна квартира коштувала тисячі 626 гривень, то і восени вона стоїть 626 тисяч гривень, але от у доларовому еквіваленті ця різниця помітна.

Українці також більш активно почали купувати автомобілі. Ця активізація пов'язана зі зміцненням курсу гривні, оскільки населення, як правило, збирає гроші на довгострокові покупки в доларах. І коли курс валюти падає й авто дешевшають, покупці намагаються швидко міняти долари, купуючи автомобілі за гривню.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, ціни на головні продукти в Україні різко впали, на це чекали роками: що подешевшало.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні для українців готують відразу два грошових нововведення.