Всесвітній день мігруючих птахів

Цей день є екологічною кампанією, щоб розповісти людям про мігруючих птахів, де вони живуть і як пересуваються, які загрози є під час перельотів і яке екологічне значення. Спочатку дату відзначали у травні, але тепер, з 2018 року, її відзначають двічі: у другу суботу в жовтні і в травні. У 1906 році підписали Міжнародну конвенцію щодо охорони птахів, вона і стала передумовою для заснування цього дня.

Сьогодні проводять різні публічні заходи, фестивалі птахів, спостереження за ними, екскурсії по місцях їх проживання, освітні та просвітницькі програми. Людей просять зберігати місця проживання цих птахів у всьому світі.

Всесвітній день боротьби з артритом

Цей день проводять щороку, починаючи з 1996-го, а ініціатором стала Всесвітня організації охорони здоров'я. Мета дня-привернути увагу суспільства у всьому світі до проблем ревматологічних захворювань, розповісти більше про форми артриту, знайти рішення по профілактиці, діагностиці на ранніх стадіях і реабілітації хворих.

Багато уваги приділяють саме профілактиці цієї хвороби і того, які заходи необхідно вживати. У більше ніж 35 країнах проходять заходи, щоб об'єднувати зусилля медичних працівників і пацієнтів, і разом співпрацювати в боротьбі з артритом.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Киріака відлюдника.
  • Мучеників Дади, Гаведдая і мучениці Каздои.
  • Преподобного Феофана Милостивого.

Феофан Милостивий

За церковним календарем настає день преподобного Феофана Милостивого. Милостивим день назвали не тільки за рахунок добрих справ святого, але і тому що часто поверталося тепло. Вночі обов'язково виходять подивитися на зірки. Якщо їх багато, і вони яскраво світять, то залишок осені буде сухим. Але самим головним заняттям було полювання на зайця. А також сьогодні проходить Покровська батьківська субота, під час якої поминають покійних.

Народні прикмети на 12 жовтня

Іменини в цей день

Іван, Феофан, Тарас

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.