Всесвітній день миття рук

Вперше цей день відзначили у 2008 році, так як це був Рік санітарії. В честь нього більше 120 млн. дітей усього світу вимили руки з милом. Начебто це особиста справа кожного, але проблема немитих рук має жахливі наслідки. Така проста процедура рятує тисячі життів дітей кожен день. Адже так можна не просто зробити життя комфортнішим, але і не дати організму заразитися вірусами та інфекціями.

Тому в цей день проводять гігієнічні кампанії, роздають брошури, показують як правильно мити руки і що буде, якщо цього не робити. Одного разу в Бангладеші одночасно вимили руки 53 тисячі чоловік.

Міжнародний день білої тростини

Ця пам'ятна дата ще раз вказує, що поряд із звичайними людьми є люди з обмеженими можливостями, нагадує про важливість допомоги їм і про солідарність. У Брістолі жив фотограф Джеймс Біггс, який втратив зір після нещасного випадку. Йому доводилося пересуватися по місту за допомогою тростини. Але на чорну тростину ніхто не реагував, тож він пофарбував її в білий, а всі незрячі підхопили його задум.

До цього дня громадські організації та волонтери організовують заходи, семінари, тренінги, зустрічі та лекції, щоб розповісти про незрячих, про допомогу їм і про білу тростину. Зрячі зав'язують очі і змагаються в різних іграх.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Міжнародний день сільських жінок

Цей день відзначають, щоб нагадати суспільству, як сильно воно зобов'язане сільським жінкам. Адже вони становлять понад 25% населення Землі, грають велику роль у виробництві їжі та розвитку сільської місцевості. Найчастіше, саме вони доглядають за дітьми, хворими та літніми людьми. Ідею проводити цей день запропонували в 1995 році на 4-й Жіночій конференції ООН.

Православні свята:

  • Священномученика Кипріяна, мучениці Іустини і мученика Феоктиста.
  • Блаженного Андрія юродивого.
  • Благовірної княгині Анни Кашинской.

Купріян і Устинья

Сьогодні відзначають пам'ять трьох мучеників: Кипріяна, Іустини і Феоктиста. На Русі вважали, що цей день для очищення від мани і позбавлення від злих духів. Вірили, що якщо не прочитати особливу молитву, то нападуть біси. Чоловіки моляться саме Кіпріану, а жінки – Устинії. Найчастіше біси вибирають п'яниць, грішників і лихословів. Тому краще у цей день не пити алкоголь.

Народні прикмети на 15 жовтня

Іменини в цей день

Андрій, Ганна, Борис, Василь, Георгій, Давид, Іван, Костянтин, Михайло, Петро, Степан, Федір

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.