26-річний росіянин попросив політичного притулку в Україні. Як повідомляється в прес-службі Державної прикордонної служби України, відповідний інцидент стався 22 жовтня на пункті пропуску "Сеньківка" у Чернігівській області.

Як повідомляється у відомстві, росіянин повідомив про те, що в Росії його життя перебуває під загрозою через участь в опозиційних мітингах.

Після проведення необхідних заходів громадянин РФ був направлений в органи Державної міграційної служби України.

За деякими даними, мова йде про Айдара Губайдуліна, фігуранта так званої "московської справи". Його затримали під час протестів 9 жовтня і звинуватили в тому, що він кинув пластикову пляшку у поліцейського.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що 9 жовтня у київському аеропорту "Жуляни" росіянка попросила про притулок. За її словами, на батьківщині вона знаходиться у небезпеці.

Жінка розповіла, що після рейдерського захоплення підприємства, якому вона працювала, вона звернулася до суду. Через скарги на незаконне звільнення вона піддається загрозам з боку влади і боїться за своє життя.

Нагадаємо, в Україні спростили отримання громадянства іноземцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Москві винесли вирок у справі Захарченко.

Також портал Знай.ua писав, у Кремлі прокоментували можливість повернення смертної кари.