У давнину вважалося, що в цей день ридає сама природа, а значить це повинні робити і люди. Природа плаче снігом чи дощем, а людина – гіркими сльозами. У цей день необхідно згадати усіх померлих рідних, а ритуальний плач повинен оголосити всю округу. Інші назви свята: «Мартирій», «Маркіян», «Анастасія».

Православною церквою вшановується пам'ять мученика Анастасія і святої праведної Тавіфи. Вона була однією з перших християнок в місті Яффа. Є навіть легенда, що її воскресив апостол Петро. Також вшановують пам'ять мучеників Маркіяна та Мартирія. На їх могилі Іоанн Златоуст побудував церкву, і багато хворих отримали там зцілення.

Мученик Анастасій, Хризма.рф
Мученик Анастасій, Хризма.рф

Чого не можна робити 7 листопада

Плакати в цей день потрібно, але ні в якому разі не в подушку. Перо пам'ятає сльози і п'є їх. Хто потім на цю подушку ляже, тому й сльози перейдуть. А ще вона може принести нічні кошмари і мігрені. Не можна сьогодні їсти хліб, тому що рік не буде хлібним. Особливо це стосується торговців. Не можна відмовляти в милостині жебракам. Це призведе до великих неприємностей.

Народні прикмети на 7 листопада

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Суха погода 7 листопада – прикмета до морозної зими.
  • Якщо в сусідському будинку не плачуть – скоро у них хтось помре.
  • Жебрак не взяв милостиню – подаючий буде всю зиму з сім'єю голодувати.
  • Побачити 7 листопада на дорозі три монетки – прикмета фінансових втрат. Ці гроші краще не піднімати.
  • Листя падають виворотом догори – до доброї зими.
  • В народженого сьогодні до полудня немовля вселяється дух предка по батьківській лінії, після обіду – по материнській.
  • Зірки світять тьмяним світлом – день буде непогожим.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.