У четвер, 7 листопада, опублікували закон "Про внесення до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами".

Так, введи систему класифікації відходів. Такі заходи здатні поліпшити поводження з радіоактивними відходами в Україні. Ця класифікація відповідає всім міжнародним стандартам безпеки і ґрунтується на довгостроковій безпеки остаточного захоронення радіоактивних відходів.

Згідно з документом, радіоактивні відходи поділяються на наступні класи:

  • дуже низькоактивні;
  • низькоактивні;
  • середньоактивні тверді;
  • високоактивні.

"Економічний ефект від впровадження удосконаленої класифікації буде істотним: у 10 разів дешевше поховати всі РАВ в Україні, при цьому рівень безпеки людини і навколишнього середовища не знизиться і буде відповідати міжнародно визнаним нормам", - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

При цьому даний закон вступить в свою законну силу лише через 2 роки з дня його публікації.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, радіоактивна знахідка в одеському Чорнобилі поставила під загрозу весь світ.

Як повідомляв Знай. ua, сталкери з Запоріжжя поставили на вуха Чорнобиль.

Також Знай. ua писав про апокаліпсис з радіоактивними відходами в Чорнобилі .