7 листопада ПАТ "Укртрансгаз" повідомив про завершення модернізації газовимірювальної станції "Гребеники". Це означає, що тепер Україна може реверсом качати газ з Румунії через Молдову у разі припинення транзиту з Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії в Facebook.

Так, модернізація станції дала можливість підвищити маневреність і надійність функціонування ГТС, особливо якщо транзит російського газу припиниться з 1 січня 2020 року.

станція Гребеники, Укртрансгаз

"Проектна потужність тепер становить 70 млн куб. м на добу в аверсному режимі і 4 млн куб. м на добу в реверсному режимі з боку Молдови", – йдеться у публікації "Укртрансгаз".

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Також у компанії розповіли, що ці роботи провели згідно з ініціативи CESEC, яка передбачає постачання газу через трансбалканські трубопроводи в реверсному напрямку за маршрутом Греція - Болгарія - Румунія в Україну і Молдову.

Укртрансгаз завершив модернізацію газовимірювальної станції «Гребеники» (Одеська область) Відтепер станція готова...

Geplaatst door Укртрансгаз op Woensdag 6 november 2019

Нагадаємо, що АЗС масово закривають по всій Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, з початку листопада НАК "Нафтогаз України" підвищив ціни на блакитне паливо для промислових споживачів. Ціна на газ встановлена в межах 5861-6463 гривень за тисячу кубометрів.

Також портал Знай.uа писав, що "Газпром" не буде поставляти газ, поки в "Нафтогазі" не спишуть всі борги, які ті повинні їм.