Міжнародний день, присвячений терпимості

Декларація принципів толерантності була прийнята в 1995 році 16 листопада. А в 1996 році Генасамблея ООН запропонувала відзначати цей день у річницю прийняття декларації. Природно до свята приурочують багато заходв для навчальних закладів і широкої громадськості.

Згідно з Декларацією, всі люди різні за своєю природою, але мають рівні права і гідності. А терпимість у цьому контексті - повага і прийняття багатого різноманіття культур світу та інших способів виявлення людської індивідуальності.

Як раз в 1995 році був 125-й день народження Махатми Ганді. Тому ЮНЕСКО встановила премію за заохочення терпимості і не насильства ім. Маданжита Сінгха. Її присуджують за активну діяльність у науковій, художньій, культурній або комунікаційній областях, спрямовану на створення атмосфери толерантності та ненасильства.

Терпимість, фото: SPD Erkelenz
Терпимість, фото: SPD Erkelenz

День працівників радіо, телебачення та зв'язку України

Цей день в Україні встановив президент своїм указом в 1994 році, щоб підтримати ініціативи всіх українських працівників радіо, телебачення та в галузі телекомунікацій. Щороку за ним закріплена дата 16 листопада. Девізом всіх працівників цієї сфери в Україні стало: «Ми працюємо, щоб Україна стала розвиненою інформаційною державою».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Можна сказати, що будь-який українець, який 16 листопада включить телевізор або інтернет, або просто слухає радіо в магазині чи в транспорті, своїм чином відзначає це свято. Фахівці радіо, телебачення та зв'язку щодня забезпечують нам можливість спілкування на відстані. Самі вони вважають, що святкування цього дня восени символічно, так як саме в цей період підводять підсумки і будують плани на наступний рік.

Камера телебачення, фото: УХЛ
Камера телебачення, фото: УХЛ

Православні свята:

  • Мучеників Акепсима єпископа, Йосипа пресвітера і Аифала диякона.

Анна Холодна

В цей день відзначається пам'ять святої княжни Анни Всеволодівни. Можна в цей день дивитися за погодою, якщо немає снігу, то в наступному році буде поганий урожай. А ось морозний день передвіщає голодну осінь. Також вважається, що якщо дрова сильно горять, а полум'я в печі тягнеться в трубу з ревом, то буде буря. Наші предки займалися рукоділлям, в основному прядінням і ткацтвом.

Народні прикмети на 16 листопада

Іменини в цей день

Олександр, Анна, Богдан, Василь, Вікентій, Володимир, Євдокія, Іван, Ілля, Йосип, Михайло, Микола, Павло, Петро, Семен, Сергій, Федір, Федот


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.