У понеділок, 18 листопада, в Казахстані був заарештований лікар Абилай Донбай, який виявився "чорним трансплантологом". Сталося це в місті Шимкент, лікар працював у міській клінічній лікарні, де, очевидно і займався своїми темними справами. У поліції Казахстану заявили, що в період 2017-2018 років на території країни промишляло угруповання "чорних трансплантологів"-іноземців.

Ці люди займалися вилученням органів, які потім перепродували і пересаджували ізраїльтянам за 150 тисяч доларів. А ось вирізали вони ъх з узбекистанців, киргизів і українців, які продавали (в основному нирки) за 10-15 тисяч доларів. Доктора Абилая Донбая затримали за підозрою в участі у тому самому угрупованні. Зокрема, його підозрюють у проведенні незаконних операцій з вилучення органів за великі гроші. Повідомляється також, що близько 20 українців встигли продати свої нирки в Казахстані.

Чорна трансплантологія, ілюстративне фото
Чорна трансплантологія, ілюстративне фото

Нагадаємо, підлегла Кернеса продала дитину з інтернату.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "чорні хірурги" назвали вартість людських органів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, хто і навіщо скуповує органи українців.