Нещодавно в українському медіапросторі з'явилася інформація, що нібито Фонд соцстрахування України призупиняє фінансування виплат лікарняних, у зв'язку з вагітністю і пологами. Однак у Мінсоцполітики спростовують ці повідомлення, повідомляється, що ця інформація не відповідає дійсності.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Вагітність, Клініка Медіком
Вагітність, Клініка Медіком

"На сьогодні залишки на рахунку Фонду складають 429.4 млн грн, що є достатнім для здійснення необхідних виплат у поточному місяці. Більш того, надходження до Фонду формуються щодня по сплаті єдиного соціального внеску роботодавцями. Однак, "новий" керівник Фонду Євген Баженков, якого минулого тижня Печерський суд Києва поновив на посаді, і був зареєстрований державним реєстратором навіть без повного тексту судового рішення у той же день, припинив виплати. Міністерство соціальної політики вважає цю ситуацію неприйнятною.", - повідомляють представники Мінсоцполітики.

Виплати на дитину, фото: Уніан
Виплати на дитину, фото: Уніан

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Варто також зазначити той факт, що ще в понеділок, 18 листопада, Мінсоцполітики зверталося до Мін'юсту з проханням скасувати дії державного реєстратора зодо записів в ЄДРПОУ Баженкова Е. О. директора виконавчої дирекції Фонду.

Гривня
Гривня

"Міністерство соціальної політики розраховує на об'єктивне і справедливе рішення відповідних органів, які повинні встановити правомірність поновлення Євгена Баженкова. Мінсоцполітики докладе всіх зусиль для якнайшвидшого вирішення ситуації і гарантує відновлення виплат. Для цього урядом було затверджено склад урядової сторони правління Фонду, щоб перевести роботу Фонду в правове поле і уникнути подібних маніпуляцій.", - додали в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, в Україні різко змінилися пільги на ЖКП: хто отримає довгоочікувану готівку.

Як повідомляв Знай.uа українцям автоматично закриють виплати пенсій, всього за кілька хвилин: деталі нововведення.

Знай.uа писав, нові правила для пільговиків: українцям нагадали, куди поділися субсидії і коли їх повернуть.