Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі Снідом (World AIDS Day) щорічно відзначається по всьому світу 1 грудня, згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та рішенням Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році.

Цей день став одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов'язаних з питаннями охорони здоров'я і однією з ключових можливостей підвищення інформованості, воздания належного вшанування пам'яті загиблих від хвороби, і можливості відзначити такі досягнення як розширення доступу до лікування та заходів профілактики.

День працівників прокуратури України

З огляду на роль органів прокуратури України у зміцненні законності, захисту прав людини і громадянина, а також внесок працівників прокуратури у справу формування України як правової держави, Указом Президента України від 02.11.2000 року № 1190/2000 встановлено професійне свято - День працівників прокуратури - 1 грудня.

День невролога

Неврологія, той розділ медицини, який займається насущними питаннями виникнення специфічних захворювань центральної і периферичної нервової системи людини, а також досліджує симптоматику, механізми розвитку та можливі способи діагностики, лікування або профілактики неврологічних захворювань.

Православні свята:

За церковним календарем сьогодні вшановують пам'ять святих мучеників Платона і Романа, які постраждали за віру в IV столітті.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Платон жив і виховувався в християнській родині. З молодих років він був доброчесним і розумним чоловіком, часто проповідував свою віру язичникам. Тому Агрипин, правитель, відправив його на суд і просив відректися від Бога.Платон відмовився і його піддали тортурам, в тому числі катував і сам правитель. В результаті Платон помер мученицькою смертю.

А Роман теж жив за часів імператора, який проводив гоніння християн, імператора Максиміліана. Тоді він був дияконом в Кесарії. В один день йому вдалося зустріти єпарха Аскліпіда, який йшов на язичницьке свято. Роман просив його відректися від ідолів, але єпарх відмовився і наказав відправити диякона на тортури. Тут він отримував страждання за віру з честю і засудили його теж до смертної кари.

Народні прикмети на 1 грудня

Іменини в цей день

Платон, Роман, Анастасій, Данило

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.