Сьогодні все більше і більше людей замислюються про установку ГБО - газобалонного обладнання. Це викликано постійним зростанням цін на бензин і необхідністю економити на паливі. Крім того, в століття потреби збереження природи і спробах різкого скорочення рівня забруднення навколишнього середовища перехід на газ може стати універсальним рішенням для мільйонів автомобілістів з усього світу.

ГБО: источник: eurogaz56.ru

Установка устаткування ГБО дозволить вас зберегти значні суми при експлуатації всіх видів автомобілів на витрати на її монтаж будуть покриті вже через кілька місяців навіть при найбільш несприятливому розвитку подій.

У цій статті ми розповімо, що таке ГБО, як воно встановлюється і у скільки обійдеться ця процедура.

Що таке ГБО: простий розбір

ГБО: источник: drive-land.net

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Під поняттям ГБО розуміється газобалонне обладнання, яке встановлюється на пристрій вашої машини. Використовуючи дане обладнання, ваша машина може працювати на газі, однак при необхідності автомобіліст також може кататися на бензині.

Для того, щоб водій міг самостійно визначати кількість використаного газу і при необхідності перемикатися з газу на бензин і назад, в автомобілі встановлюється спеціальний індикатор, використовуючи який можна регулювати процес передачі палива.

Встановивши ГБО, ви можете зробити своє авто універсальним, а також самостійно регулювати кількість палива, а також визначати, у скільки саме вам обійдеться закупівля єнергоносіїв в ту чи іншу пору року.

ГБО: чому дане обладнання дозволить економити

ГБО: источник: www.gbo-lpg.ru

Установка ГБО дозволить заощадити значні суми навіть в наш неспокійний час, яке характеризується постійним підвищенням цін. Газ завжди був і буде дешевше, ніж бензин, до того ж він не так шкідливий для навколишнього середовища, як дизель, що також є важливим.

Згідно з даними статистики, які повністю збігаються з думкою автомобілістів, один кілометр, пройдений на газу, обходиться бюджету автомобіліста в два рази дешевше, ніж при споживанні газу.

З урахуванням витрат на установку системи ГБО другого покоління (перше не використовують через старіння), ви зможете заощадити значні суми вже через кілька місяців з початку експлуатації.

Крім низької ціни і відносної безпеки для навколишнього середовища, газ також забезпечує більш тривалий і безпроблемне використання двигуна, який буде рідше ламатися і результативніше працювати.

Установка ГБО в Києві і в решті України: ціна питання

ГБО: источник: gbo35.ru

Якщо ви хочете встановити ГБО на свій автомобіль, то вам варто готується до витрат і розставання з власним транспортним засобом на недовгий термін.

Відзначимо, що вартість установки ГБО на авто назвати відразу буде досить складно. Ціна монтажу системи в Києві, наприклад починається від 6 тисяч гривень і доходить до 20 тисяч гривень. Вартість варіюється від потужності самої установки і марки автомобіля.

Формуванні вартості установки обладнання відбувається виходячи від витрат на сам балон, за який доведеться віддати від двох до чотирьох тисяч гривень. Також потрібно буде заплатити за інші деталі, а також оплатити роботу, вартість якої починається від 100 доларів і в окремих випадках доходить до 300 - 500 одиниць в іноземній валюті.

Відзначимо, що есплуатаціі ГБО також варто окремих витрат в ході технічного огляду та профілактичних робіт у вашому авто, однак підтримку обладнання в робочому стані обійдеться порівняно невеликі гроші - від 500 до 2000 гривень.

До додаткових витрат при установці ГБО варто назвати реєстрацію установки, яка стоїть до 1000 гривень.

Таким чином, можна заявити, що окупити витрати на установку окупляться вже після проходження відстані у 25 тисяч кілометрів, при цьому середній автомобіліст за рік проходить не менше 15 тисяч кілометрів. Тобто, почати економити на паливі, ви зможете вже через півтора року після установки ГБО.

Як вибрати систему ГБО: прості поради

ГБО: источник: kakavto.com

Всі сучасні системи ГБО працюють на метані або пропан-бутані. На даний момент на ринку автомобілів використовують кілька поколінь даних установок, які відрізняються особливостями в характеристиках і особливостями в роботі. Сьогодні доступні шість видів ДБР: перший - найпростіший, а шостий - найбільш технологічний.

Однак, фахівці відзначають, що насправді подібних систем всього три і вони відрізняються лише системами подачі палива в двигун внутрішнього згоряння. Сьогодні основними типами називають ГБО, яких визначали за карбюраторному упорскуванню, інжекторних або безпосередньому упорскуванню пального. Інші три види ГБО є проміжними або перехідними.

У нашій країні найбільш популярними є ГБО другого, четвертого і п'ятого покоління. Перед вибором системи варто відразу визначиться з видом газу, на якому буде працювати ваш автомобіль. Ви можете вибрати пропан-бутан або метан. Відзначимо, що перший на 20-30 відсотків затратнее, ніж другий. Однак, заправок з метаном набагато менше, ніж бутоном, через що ви будете відчувати проблем із забезпеченням пальним вашого авто.