День замовлень подарунків та написання листів Дідові Морозу

Це дуже цікаве свято, присвячене всім, хто ще вірить у Діда Мороза, Санта Клауса або Святого Миколая. Настає час казкових зимових свят, і діти пишуть листи із замовленнями по подарункам. У багатьох країнах світу поштампи відправляють листи Діду Морозу, а в деяких містах навіть відкриваються для цього спеціальні поштові установи. А цю дату обрали, щоб всі листи точно встигли дійти до свого адресата.

Дід Мороз, фото: Мир космоса
Дід Мороз, фото: Мир космоса

День святої Варвари

Варвара народилася в сім'ї знатного язичника в Ілиополі Фінікійському. Так як матір вона рано втратила, то її оточувала прислуга, серед якої було багато християн. Потайки від батька і вона стала християнкою, а коли він дізнався про це, то ув'язнив її у вежі.

В один день її батько Діоскор від злості вихопив меч, щоб вдарити дочку, і Варвара кинулася бігти. Однак він переслідував її, а їй перегородила дорогу гора. Тоді Варвара попросила допомоги у Бога, і гора розступилася, створивши розколину, яка вивела дівчину на вершину. З часом батько знайшов її, побив, закрив у темній кімнаті, морив голодом і спрагою, бажаючи, щоб вона зреклася віри. У марних спробах віддав дочку правителю Мартіану, гонителю християн. Той намагався спочатку обіцянками, а потім катуваннями переконати Варвару. Обох мучителів Бог покарав ударом блискавки.

Свята Варвара, фото: Народна Правда
Свята Варвара, фото: Народна Правда

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Православні свята:

  • Введення у храм Пресвятої Богородиці.
  • Різдвяний піст.

Введення

У цей день православна церква святкує велике двунадесяте свято — Введення у храм Пресвятої Богородиці. Наші предки вважали, що в цей день Зима проїжджає в білій шубі на трійці коней. Від неї з'являється мороз і сніжний візерунок на вікнах. Якщо в цей день окрім мороза ще і світить сонце, то в наступному році буде хороший урожай хліба. Також за прикметами морозний день обіцяв холодні різдвяні дні.

Народні прикмети на 4 грудня


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.