Багато з нас хоч раз в житті чув про фолієву кислоту і подозрював, що вона є корисною. Однак, мало хто може чітко відповісти, що це таке, навіщо її приймати і в яких дозах. Відповіді на всі ці питання, а також багато іншого - в цій статті.

фолиева килоста: источник: АиФ

Що таке фолієва кислота: проста відповідь

фолиева кислота: источник: pinterest.com

Під цим поняттям мають на увазі будівельну цеглинку, з якоъ складається наше ДНК. Якщо в нашому організмі буде недостатньо даної речовини, то ви почнете спочатку відчувати нездужання, а потім і структурні проблеми зі здоров'ям.

Медики відзначають, що фолієва кислота - це водорозчинний вітамін, який можна знайти в їжі і воді. Крім того, дану речовину називають фолатом.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Фолієва кислота відповідальна за формування ДНК і РНК, запускаючи процес розвитку даних тканин. Свою роботу в організмі вона проводить харчуючись вітамінами С і В12, а також впливаючи на процеси зміни і витрату білків. Крім того, фолієва кислота задіяна в утворенні еритроцитів і необхідна для того, щоб у нас не було анемії. Без цієї речовини також не нормально працювати імунна система, нерви, серце і судини.

Фолієва кислота: користь для вагітних

фолиева кислота: источник: imom.me

У медичних і звичайних колах існує думка, що фолієва кислота в першу чергу потрібна вагітним жінкам і при чому, в підвищених дозах. Однак це не так. Жінкам в положенні дійсно потрібна фолієва кислота, але не в більшій мірі, ніж іншим категоріям населення.

Для чого потрібна жінкам?

фолиева кислота: источник: ладушки: инфо

Фолієву кислоту, в тій чи іншій дозі, найчастіше радять пити саме жінкам. Однак, підвищені концентрації даної речовини необхідні, в першу чергу жінкам в клімаксі. Природно, прийняття кислоти не поверне організму колишню молодість, але згладити деякі неприємні ефекти від незворотного процесу все ж є. Отже, препарат може допомогти в таких випадках:

- пом'якшення і запобігання припливам;

- нормалізація тиску;

- зменшення кількості поту;

- скорочення частоти серцебиття;

- боротьба з безсонням;

- поліпшення емоційного фону.

Фолієва кислота: як прійматі вагітнім або при плануванні зачаття

фолиева кислота: источник: дети.мэйл.ру

Пропити курс фолієвої кислоти рекомендуються за три місяці до планованого старту процесса зачаття. Встановлено, що у тих жінок, які пропили курс препарату, - вищі шанси на зачаття, ныж у ынших.

Вагітнім жінкам фолієву кислоту прізначають в таких цілях:

- забезпечення зростання тканин плода;

- передача ДНК;

- зміцнення сітки судин;

- нормальний ріст плаценти;

- запобігання розумовому відставанню;

- скорочення ризики вікідня и передчасно пологів.

Доведено, что жінка в положенні після курсу препарату менше схільна до апатії и депресії іне так сильно страждає від післяпологового тромбозу і ослаблення імунної системи.

Фолієва кислота для чоловіків: дози

фолиева кислота: источник: myjulia.ru

Даний препарат також необхідний для чоловіків, особливо для тих, хто хоче завести дитину, оскільки сприяє збільшенню числа сперматазоідов і поліпшення їх якості. Доведено, що фолієва кислота може врятувати від чоловічого безпліддя і забезпечувати появу більш здорового потомства.

Норми і дози споживання фолієвої кислот

Кількості речовини, необхідного для підтримки здоров'я, залежить від статі і віку людини. Дізнатися більше про це можна з цієї таблиці:

фолиева кислота

Нестача фолієвої кислоти в організмі: що робити

Дефіцит фолієвої кислоти спостерігається у тих, хто дотримується незбалансованого харчування. До цієї проблеми може приводити дисбактеріоз і хвороби кишечника, зловживання алкоголем, гормональними комплексами і деякими ліками.

Наслідки дефіциту фолієвої кислоти можуть бути негативними:

- виникнення анемії;

- проблеми з виношуванням у вагітних;

- безпліддя у чоловіків і жінок;

- виникнення патологій різного типу у дітей;

- проблеми з емоційним станом і психікою;

- безсоння;

- порушення пам'яті;

- підвищена збудливість;

- агресія;

- постійна втома;

- зниження апетиту.

У мене дефіцит фолієвої кислоти: що робити

фолиева кислота: источник: розетка

Якщо ви зробили аналіз крові і дізналися, що вам необхідно заповнити дефіцит, то найпростіше пропити спеціальний курс вітамінів. Беручи вітамін В9 в таблетках, а також різні добавки і бади, важливо чітко дотримуватися дози і не перевищувати її і спробувати змінити раціон. В їжу коштувати приймати такі продукти:

фолиева кислота

Прийом фолієвої кислоти: дозування і коротка інструкція

Приймати фолієву кислоту потрібно в певних дозах і не допускати перевищення її кількості в крові, що може негативно вплинути на роботу всього організму. Дозування фолієвої кислоти для людей різної статі і віку визначена наступним чином:

фолиева кислота