В Україні планують змінити правила видачі ID-картки. Серед головних нововведень — видача такої картки без інформації про "прописку", а на чип не будуть вносити відомості про дітей і сімейний стан.

Зміни можуть ввести вже з 2020 року розповів керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк в інтерв'ю Європейській правді.

Чиновник заявив, що головною проблемою ID-карти є обов’язкове доповнення у вигляді паперової довідки про "прописку". Це завдає труднощів українцям, адже цей своєрідний додаток до паспорту постійно потрібно носити із собою.

Український паспорт, news.bigmir.net
Український паспорт, news.bigmir.net

"Ця "бамажка" – це біда нашої держави... Її не повинно бути, адже ця інформація є на чипі ID-картки. Вона має зникнути", - наголосив Соколюк.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Максим Соколюк зауважив, що Міністерство інформаційної трансформації зможе прискорити процес того, аби в країні зникли непотрібні папірці такі, які додаток до паспорта про приписку. Планується також зробити так, аби банки також не вимагали від клієнта довідки про присвоєння податкового номера.

Максим Соколюк
Максим Соколюк

"Ми хочемо зробити електронний сервіс, аби й центральні органи виконавчої влади, і правоохоронні органи, і місцева влада бачили інформацію про місце реєстрації людини. Є приклад Дніпро, Миколаїв, Рівне, Львів, де місцеві органи влади збудували реєстр територіальної громади й бачать місце реєстрації, не вимагаючи довідок. У Дніпрі також не вимагають довідок про склад сім’ї, комунальні служби бачать і його", - пояснив чиновник.

Нагадаємо, що ЗСУ перейдуть на нову систему харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua, десятки тисяч українців змушені зимувати без субсидій: у Кабміні пояснили, чому так відбувається.

Також портал Знай.ua писав, що Мінцифри зробило словник мережевого сленгу: "меми" та "сторіз" стануть зрозумілими усім.