YouTube - найбільший хостинг в світі з відео. Тут є все! Щоб використовувати Ютуб по-повній, треба мати обліковий запис на сайті. Ютуб-аккаунт дає можливість не тільки переглядати відео і робити зручні добірки, але і надає шанс стати відео-блогером.

YouTube, https://bitly.su/Valy51
YouTube, https://bitly.su/Valy51

Як зареєструватися в YouTube

Щоб стати новим користувачем сайті YouTube.com треба мати дійсну електронну адресу. Користувачі Гугл можуть автоматично підключатися до хостингу, а іншим треба буде пройти процедуру реєстрації.

Для початку перейдіть на сайт і введіть базову інформацію, електронну адресу та пароль, ім'я, стать, дату народження. Для додаткової верифікації треба додати ваш мобільний номер телефону. Щоб підтвердити, що ви не робот, система дасть вам одну з тестових завдань.

Користувачам Google доступна спрощена реєстрація, яка передбачає інтеграцію ваших даних з Гугла обліковий запис Ютуб. Якщо Google - ваша основна пошта, то можете скористатися їх функціоналом, щоб спростити перший вхід в особистий аккаунт Ютуб.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

YouTube, http://soskin.info/
YouTube, http://soskin.info/

Що таке YouTube

YouTube - це другий за відвідуваністю сайт в світі. Основні функції хостингу - показ відео, завантажених користувачами. Самі користувачі створюють контент, який можуть завантажувати, передавати, переглядати і навіть заробляти на ньому гроші. Сервіс почав працювати з 2005 року, у 2006 компанія Google викупила права на хостинг і вже в 2012 році кількість щоденних переглядів відео на сайті досягла 4 млрд.

Ютуб почали використовувати, як фізичні особи, так і компанії. Тепер на хостингу можна знайти відео будь-якого змісту, в рамках закону. Особливо “зайшло” користувачам перегляд відео, які показують популярність виконавця. Тепер серед груп і виконавців влаштовують видеочарты. Кількість переглядів світових виконавців досягає декількох мільярдів, а локальні українські виконавці отримують кілька сотень мільйонів переглядів. Так, відеокліп KAZKA — ПЛАКАЛА став найбільш популярним кліпом в Україні за 2018 рік. Найпопулярнішим кліпом за останні кілька років став Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee з переглядами понад 6,5 млрд.

Система Ютуба пропонує один з найбільш зручних інструментів для маркетингу - рекомендовані відео. Ця функція підбирає відео, базуючись на перевагах користувача, переглянутих відео, вік, регіон і тд.

Можливості особистого аккаунту в Ютубі

Акаунт у Ютуб дозволяє не тільки переглядати відео, але і завантажувати особисті відеофайли. Особиста сторінка на сервісі відкриває можливість робити добірки відео і рекомендує теоретично те, що вам сподобається. Також, у записі можна підписатися на канали, ставити оцінки (подобається/не подобається), залишати коментарі під відео і виключати деякі канали з поля зору.

Особистий ютуб-канал дозволяє додавати свої файли і, навіть, заробляти на них. Це досить популярний спосіб отримання прибутку від контенту. Ютуб-блогери зі стажем створюють свої продакшени і ведуть канали для просування свого бізнесу.

Крім відео на Ютубі можна переглядати фільми, серіали, подкасти, навчальний і розважальний контент і тд. Канали-мільйонники витіснили телеефір і тепер отримують більше переглядів, ніж відеороботи на національних каналах.

Великий плюс YouTube - це швидкий збір інформації про інструкції відео. Власник контенту може в реальному часі бачити статистику переглядів, відповідати на коментарі та рекламувати свій канал. Телеканали прив'язують до часу показу, інтернет-ресурси дозволяють дивитися відео в будь-який час, що набагато зручніше для глядачів.

Як поділитися відео з Ютуб

Щоб поділитися посиланням із Ютуб можна скопіювати її в адресному рядку, або натиснути на стрілочку під відео.

Функціонал Ютуба дає можливість перейти до публікації в популярні соцмережі, передати відео по електронній пошті, скопіювати код посилання, щоб вставити відео в сторінку сайту.

Щоб поділитися посиланням через мобільний додаток, треба натиснути на таку ж стрілку і вибрати один із способів відправлення.

Завантаження файлів з Ютуб

Стандартна програма і сайт Ютуб не дозволяють викачувати файли. Це пов'язано із захистом авторських прав користувачів. Але якщо вам треба завантажити відео, то можна скористатися одним з методів:

  1. Зайти на сайт, ввести в рядку посилання потрібного вам відео і натиснути “Пуск”.

  2. Поставити розширення для браузера, яке додасть кнопку “Завантажити” під відео.

  3. Введіть “ss” всередині посилання з потрібним відео та натисніть “Enter”. Вставити літери треба після крапки, перед youtube в адресному рядку. Це повинно виглядати так, як на картинці:

варто пам'ятати, що використання отриманих даних - це порушення прав інтелектуальної власності Радимо завжди писати джерело, якщо збираєтеся використовувати відео.

Створення власного ютуб-каналу

Сучасні соцмережі і інформаційні сайти дають можливість не тільки ділитися інформацією, але і заробляти на якісному контенті. Деякі журналісти перейшли на роботу виключно в ютубі, тому що їх цільова аудиторія давно не дивиться телевізор.

Так, можна побачити українських ведучих і журналістів, які почали створювати цікавий контент в мережі. Деякі з них продають передачі телеканалам, а деякі живуть за рахунок мільйонів переглядів.

З популярних Ютуб-блогерів варто зауважити Яніна Соколова, яка випускає кілька політичних і соціальних проектів, Олексія Дурнєва, який спеціалізується на розважальному контенті, геймера Ярослава Лапа.

Канали заробляють не тільки на переглядах, але і на рекламних інтеграції, зйомках замовних відео і навіть за критику, якою діляться в ефірі.

Популярні дитячі канали заробляють, за підрахунками деяких експертів, до 40 млн дол на рік. Але не варто спокушатися - продакшн коштує дорого, так що велика частина заробітку йде на створення контенту. Дитячі ютуб-канали заробляють більше, ніж інші - їх цільова аудиторія переглядає відео по кілька разів, має більше вільного часу і швидше стає затятими фанатами.

Щоб створити свій канал вам треба зайти на сайт YouTube.com ввести дані для входу в систему. У правому верхньому кутку слід натиснути на фото вашого облікового запису і вибрати у випадаючому списку, “Ваш канал”. Вам відкриється вікно з настройками. Тут треба увійти в “Творчу студію” і управляти завантаженнями відео на канал, описами та редагуванням вмісту.

Якщо у вас вже є відеофайли, якими ви хочете поділитися, то вам треба ввести назву, додати опис і обов'язково підібрати ключові слова, по яких користувачі будуть шукати ваше відео. Важливим елементом роботи на ютуб також вважається категорія вашого відео. Чим точніше у вас будуть вказані дані про відео, чим об'ємніше і зрозуміліше буде написано опис, тим більше шансів, що ваше відео почнуть знаходити в стрічці.

У творчій студії ви можете керувати не тільки своїми відео, але і настроювати власні плейлисти. Це зручно для тих, хто часто слухає музику за допомогою ютуб або робить добірки відео для себе. Такі бібліотеки можна формувати з відео з різних каналів.

У творчій студії є можливість переглядати статистику ваших відео. Інформація буде показано, як за весь час існування каналу, так і за окремий період. Тут можна подивитися кількість переглядів, тривалість переглядів і дії на вашому каналі. Зручна статистика в реальному часі добре показує активність користувачів в будь-який момент часу. Також можна подивитися, скільки коментар залишили під відео, скільки разів поділилися контентом і які оцінки залишали користувачі.