Святкування першого року спільного життя пари в статусі сім'ї так само важливо, як і двадцята річниця. Ще свіжі спогади про день весілля, є приводом подивитися фото і відео урочистості з друзями і близькими. Сьогодні поговоримо, як називають в народі першу річницю весілля, що дарувати і які традиції існують.

Ситцеве весілля, https://www.tapeciarnia.pl/tapeta-szczesliwie-zakochani
Ситцеве весілля, https://www.tapeciarnia.pl/tapeta-szczesliwie-zakochani
Ситцеве весілля

Ситцеве весілля

Перший рік спільного життя здається, що пролетів занадто швидко. Буквально нещодавно обирали колір серветок, а вже дванадцять місяців прожили в шлюбі. Першу річницю весілля називають ситцевою - у сімейному житті ще далеко до повного розуміння, люди притираються, вчаться жити разом. У перший рік молода сім'я стикається з побутовими проблемами і реаліями сімейного життя. Тут вже може романтика відійти на другий план, а важливішими будуть прості радості: чоловік у дощ сходить замість дружини вигуляти собаку, а дружина буде чекати на вечерю чоловіка, який затримався на роботі.

Ситцеве весілля, https://bitly.su/bdL6G1y
Ситцеве весілля, https://bitly.su/bdL6G1y
Ситцеве весілля

Якщо вам здавалося, що підготовка до весілля була складною, то ви зміните свою думку, порівнюючи з першим роком спільного життя. Тому, дійсно важливо відсвяткувати річницю, пригадати яскраві моменти весілля і посміятися над переживаннями і складнощами, які через рік вже виглядають дрібницями.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

У перший рік пару називають молодятами, але це вже повноцінна сім'я, яка формує свої традиції і створює спільно “погоду в домі”. За перший період життя під одним дахом у новому статусі, пара починає процес спільного розвитку та цілі, поставлені разом, починають реалізовуватися швидше і ефективніше.

Ситцеве весілля символізує хиткість і ніжність стосунків у сім'ї, прогалини в розумінні один одного. Ніжне і вразливе час перших двох років - це важливий період, який пара повинна пережити, а далі, як кажуть, буде легше.

Подарунки на ситцеве весілля

Нашим бабусям на перший рік спільного життя дарували вироби з ситцю. І стосувалося це не тільки одягу, але і декор для дому, дитячі простирадла та постільна білизна. Справа в тому, що ще кілька століть тому, ситець вважався дуже коштовною тканиною. М'яке натуральне полотно не викликає алергій, легко стирається і не деформується - справжня знахідка для одягу та домашнього текстилю.

Ситцеве весілля, https://ratatum.com/chto-podarit-zhene-na-den-rozhdenija/
Ситцеве весілля, https://ratatum.com/chto-podarit-zhene-na-den-rozhdenija/
Ситцеве весілля

Зараз ситець не вважається рідкістю, з'явилися нові, більш якісні види тканини. Якщо ви вирішили подарувати текстильні вироби, постільна білизна ніколи не буває зайвим, рушники і скатертини - це популярний подарунок на першу річницю весілля.

Гарним подарунком стане парна одяг в національному стилі, в'язані речі з однаковою пряжі, оригінальні футболки з фотодруком. Деякі родичі на ситцеве весілля дарують молодим пелюшки - це досить застаріла традиція, але якщо є для кого і існує необхідність в речах для дітей, то радимо вибрати дитяче постільна білизна. Варто зауважити, що вся одяг та білизна для новонароджених повинно мати документи про гипоаллергенності матеріалів, особливо це стосується барвників, які використовуються для дизайну.

Якщо ваші молоді переїхали в нове житло, то у вас є привід допомогти їм з благоустроєм: запитайте у них, чого не вистачає з текстилю. Краще не ризикуйте і питайте, що дійсно треба, щоб ваш подарунок ще багато років радував молоду сім'ю. Такими подарунками може стати скатертину і кухонні рушники, штори і тюль, килим та інші корисні дрібниці.

Якщо ваші молодята люблять подорожі, то вибирайте корисні подарунки у відділі для туризму. Наприклад, валізу або рюкзак, зручну сумку для перельотів, подушку для мандрівників або спальники на природу.

На ситцеве весілля прийнято дарувати те, чим будуть користуватися спільно, тому можна подумати над путівкою для двох або квитками на концерт. Деякі родичі молодят віддають перевагу дарувати гроші, що теж цілком логічно - гроші ніколи не бувають зайвими.

Що подарувати чоловікові на першу річницю весілля

Перший спільний рік знайомить молодят з звичками (поганими і хорошими), уподобаннями, особливостями характеру другої половинки. Тепер вам набагато легше купувати один одному подарунки - ви непогано дізналися один одного за цей рік. Але краще не дарувати чоловікові “потрібне”, начебто піни для гоління. Банального і неромантичному не місце на сімейному торжестві.

Ситцеве весілля, https://bitly.su/Fmsxj4f
Ситцеве весілля, https://bitly.su/Fmsxj4f
Ситцеве весілля

Якщо ви хочете слідувати традиціям, то подаруйте чоловікові сорочку або костюм. За рік ви дізналися улюблений колір, звикли купувати без примірки речі і точно знаєте, який фасон підійде коханому. Хорошим подарунком буде вишита дорога сорочка, особливо, якщо у чоловіка ще такої немає. Якщо ваш обранець - іноземець, то йому буде подвійно приємно отримати сорочку з його батьківщини або особливу річ з України, яка буде символізувати його причетність до батьківщини його дружини.

Чоловіки не проти приймати хороші фірмові речі на свята. Це можуть бути дорогі джинси, хороші светри і спортивний одяг. Якщо коханий чоловік займається спортом, то радимо придивитися нову форму або захисні елементи. Особливо, якщо чоловік давно задивляється на гірськолижний інвентар, який коштує дорого.

Деякі вважають, що найкращий подарунок - це враження. Розділіть з чоловіком радість від пілотування літаком, приготування улюбленої страви або створення скульптури. Є багато сервісів, що дозволяють купити заняття або майстер-клас, який сподобається вашій половинці.

Якщо є можливість, то розділіть інтерес чоловіка до музики - купіть квитки на концерт улюбленого виконавця. Якщо ж концерт буде в іншій країні, то ви подаруєте подорож і круті емоції в одному флаконі.

Якщо ви думали, що чоловіки не люблять прикраси, то ви помиляєтеся. Кільця, браслети, ланцюжки, запонки - це все ще актуально. Залежить від того, чим займається ваш чоловік, які в нього інтереси і як ставиться до дорогоцінним металам. Але якщо улюблений костюм потребує статусному доповнення, то вибір подарунка очевидний.

Чоловіки зростають і змінюється їх інтерес до іграшок. Якщо ваш чоловік любить проводити час у майстерні, знає, як забити цвях і в курсі, як полагодити все від стільця до сантехніки, то треба дивитися подарунки у відділі інструментів. Хороший набір з потрібними інструментами - це відмінний подарунок, який оцінять багато чоловіків. Можливо, вашому чоловікові не вистачає набору викруток? Або він майструє з дерева меблі? Подумайте, як полегшити йому роботу і яких інструментів йому може не вистачати.

Чоловіки цінують техніку та сучасні технології - ощасливте чоловіка новим телефоном, ехолотом, планшетом або электрогрилем. Такі універсальні подарунки, не забуваються і будуть корисні.

Що подарувати дружині на ситцеве річницю весілля

Універсальний подарунок жінкам на будь-яке свято - ювелірні прикраси. Але в сучасному світі багато жінок стали спокійно ставиться до блискучим дрібничками. Деякі стали фанатами біжутерії, а інші взагалі не визнають нічого, крім обручки. Якщо ваша дружина мріяла про браслеті від Пандора - у вас є привід ощасливити її. Якщо ж дружина спокійно ставиться до прикрас, але любить окуляри - виберіть сонцезахисні окуляри або купуйте нову модну оправу і якісні лінзи з діоптріями.

Ситцеве весілля, https://bitly.su/1zFiRcel
Ситцеве весілля, https://bitly.su/1zFiRcel
Ситцеве весілля

Серед ювелірних прикрас не треба приміряти сережки, підвіски, ланцюжки, кліпси і брошки. Краще вибирати те, що може здивувати: оригінальні форми, нові колекції, символічні камені. Дарувати на перший рік весілля можна кільця, оновити старі, якщо вони стали малі або разонравітся.

На першу річницю також можна дарувати одяг: красиві піжами, плаття, костюм, блузку, шубу, вподобану спідницю. Зробіть приємно дружині і сходіть з нею на шопінг, створіть святкове диво для коханої.

Відмовтеся від банальних подарунків у вигляді посуду - це не додасть романтичності дня. З потрібного можна подарувати нову техніку: планшет, телефон або фотокамеру. Якщо дружина вирощує квіти вдома, то пошукайте автоматичний полив або знайдіть техніку для краси: фотоепілятор, новий фен або якісний праску для волосся.

Завжди будуть в тему парні подарунки: однакові футболки, шапки зі смішними написами, велосипеди, чохли для телефонів з фото і тд. Можна вибрати домашню одяг для пар, халати, однакові валізи.

Небезпеки першого року спільного

Святкувати перший рік спільного життя треба не тільки тому, що ці мило і романтично. Справа в тому, що психологи відзначають сумну тенденцію розлучень в перші два роки спільного життя. Перший рік в новому статусі сім'я набуває поки що тільки розмиті обриси взаєморозуміння. Після яскравої події - весілля, треба входити в звичайний режим життя, де є втома після робочого дня, фінансові проблеми, домашні турботи і новоспечені родичі.

За перший рік пара звикає до звичок одне одного, примиряється з неминучими змінами в житті, які супроводжують шлюбу. Психологічно, багатьом складно усвідомити свою залежність від іншої людини, прийняти те, що треба рахуватися з чужою думкою і завжди замислюватися про почуттях коханої людини, приймаючи ті чи інші рішення.

Перший рік після весілля треба сприймати, як чернетка сімейного життя, не чекати від нового статусу чуда і сприймати складності, як етап переходу від закоханої пари до сім'ї. У всіх в період перших двох років виникає три головних проблеми:

  • складність знайти компроміс
  • неможливість вирішити загальну проблему
  • відчуття нерозуміння супутника життя

Якщо ви успішно подолали за цей рік ці складності, то вам дійсно є, що відсвяткувати - ваше життя стало на одну людину важливіше.