День подарунків

Це свято відзначають у Великобританії, Австралії, Канаді та Новій Зеландії. І саме на наступний день після Різдва. До цього дня влаштовують великі розпродажі, в магазинах можна купити будь-яку річ за півціни. Звичайно ж, цим люди із задоволенням користуються. Є багато теорій, як з'явилося свято. Наприклад, багато хто вважає, що воно почалося зі звичаю дарувати подарунки більш бідним людям після Різдва. Їх дарували у коробках, тому день також називають Boxing Day.

Подарунки, фото: Topnews
Подарунки, фото: Topnews

День святого Стефана у західних християн

В цей день католицька церква багатьох європейських країн відзначає День святого Стефана на наступний день після Різдва. У багатьох країнах це державне свято і навіть офіційний вихідний день. Архідиякон Стефан був першим християнським мучеником і одним з семи апостолів, яких вибрав апостол Петро, щоб допомагати убогим і проповідувати християнство. Постраждав від рук євреїв, яким не подобалися його зухвалі проповіді.

Святий Стефан, фото: LiveJournal
Святий Стефан, фото: LiveJournal

Фестиваль Кванза в США

У США починаючи з цього дня і до 1 січня відзначають тиждень афро-американського духовного фестивалю Кванза. Цей період вважають часом об'єднання і дружби націй. Вперше цей фестиваль зазначили в 1966 році. Відразу після Різдва кожен вечір до 1 січня афро-американці збираються за великим столом, запалюють свічки і обговорюють Принципи Кванза: самовизначення, відповідальність і колективна робота, цілеспрямованість, віра і креативність, об'єднана економіка. Також наряджаютьс у яскравий національний одяг, грають на музичних інструментах, співають і танцюють.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Фестиваль Кванза, фото: ShareAmerica
Фестиваль Кванза, фото: ShareAmerica

Православні свята:

  • Мучеників Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарія і Ореста.
  • Різдвяний піст.

Євстратій день, Відьмині посиденьки

В цей день відзначається пам'ять святих мучеників Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарія і Ореста, постраждалих за віру на початку 4 століття в Севастії. З цього дня слідкували за погодою ще 12 днів, і кожен з них міг розповісти про погоду на свій місяць. Вірили, що відьми збираються, щоб вирішити, як схопити сонце. І щоб вони не впали вам на голову, на Євстратія не можна лихословити.

Народні прикмети на 26 грудня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Анастасія, Аркадій, Арсеній, Василь, Володимир, Гаврило, Герман, Григорій, Євген, Омелян, Іван, Микола, Орест, Яків


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.