У міністерстві заявили про існування ефективної системи стягнення боргів і аліментів на користь дітей.

Оскільки найменш захищена верства населення - діти, першочергово на їх захисті має бути Закон.

Міністерство юстиції стягнула 7 мільярдів гривень боргів по аліментах і зарплати в 2019 році. Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, аліменти стягуються добре, оскільки був введений нормальний механізм їх сплати.

Аліменти на дітей, Інформатор
Аліменти на дітей, Інформатор

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Малюська додав, що в 2019 року стягнуто 6,5 млрд гривень, але проблема несплати залишається. Також він додав, що цю "ефективну" систему стягнення хотіли б застосувати в інших сферах, але "потрібно політичне рішення".

"Тому вже в 2019 році стягнуто аліментів на суму 6,5 млрд гривень. Це дуже багато. Тобто проблема залишається, але існуючі засоби дозволяють працювати з такою заборгованістю. Крім того, там немає мораторію, тому є ефективна система впливу на боржників, яка працює дуже добре. Наші виконавці дуже б хотіли, щоб такі ж елементи можна було застосовувати і до інших боржників. Але це вже складне політичне рішення", - заявив він.

аліменти на батьків
аліменти на батьків

Говорячи про зарплати співробітників держпідприємств, Малюська заявив, що приблизно півмільярда гривень стягнуто заборгованості по заробітній платі.

Адже дорослі свідомо чи ні через особисті образи не надають належного матеріального забезпечення діткам. Не завжди та сторона, з якою не проживає дитина, добросовісно відноситься до виконання своїх батьківських обов’язків.

Звичайно, є боржники (це їх статус у виконавчому провадженні), які добровільно сплачують і навіть значно більші суми, розуміючи, що дітки ростуть, разом із ними збільшуються й потреби. Це виключення із правил. Більшість не відступає від визначеної виконавчим документом суми ні на трохи. А навіть нагодувати дитину на 30 відсотковий прожитковий мінімум (значна кількість рішень) для дітей від 6 років це порядку 600 грн. досить складно.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, власникам євроблях винесено кінцевий вирок: величезні штрафи доведеться заплатити кожному.

Також портал Знай.uа писав, що штрафи не лякають: нові санкції не спинили потік євроблях до України.