За лічені години до настання Нового 2020 року українці метушаться на своїх кухнях, готуючи святкові страви. Нижче наведено декілька швидких рецептів, які виручать у тому випадку, коли фантазія вже вичерпалася, однак залишилося бажання та час для приготування декількох святкових блюд.

Закуска із плавленого сирка "Мишенята"

Потрібно лише натерти плавлений сирок, додати до нього заморожені крабові палички, майонез і часник. Потримати масу в холодильнику протягом 1 години, а після цього сформувати мишенят, обвалюючи їх у тертих крабових паличках. Щоб прикрасити страву можна взяти перець для "очей", моркву для "вух", крабові палички для "хвоста".

Грибні кошики з куркою, фото: mydovidka.com
Грибні кошики з куркою, фото: mydovidka.com

Закуска "Грибні кошики з куркою"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Для приготування цієї ситної закуски знадобляться: вафельні кошички, куряче філе, печериці, яйця, цибуля, майонез, рослинна олія для смаження, сіль, перець мелений, свіжа зелень. Яйця і філе відварити та порізати дрібно, тоді додати їх до підсмажених грибів і цибулі. Цю начинку накладати у вафельні кошички.

Закуска "Крабові палички зі шпротами"

Вам знадобляться крабові палички, консервовані в олії шпроти, плавлений сир, яйця, майонез, сіль, чорний мелений перець. Яйця потрібно відварити і натерти, заморожений плавлений сир натерти, крабові палички розморозити та розгорнути. Змішані інгредієнти викласти на розгорнуті палички, поставити шпроті загорнути в рулетик.

Крабові палички зі шпротами, скріншот: YouTube
Крабові палички зі шпротами, скріншот: YouTube

Гаряча страва "Картопляна лавина"

Ця гаряча страва зможе замінити традиційну картоплю. Для приготування страви на Новий рік цього рецепту з фото вам знадобиться: 20 штук картоплі, ріпчасту цибулю, м'ясо (курка, свинина або інше за бажанням), 300-400 г сиру, 2 пачки майонезу, сіль, спеції, зелень. Цибулю нарізати півколами та замаринувати її в майонезі. Те ж саме зробіть і з картоплею та м'ясом. Додати спеції та сіль за смаком. Через годину викласти шарами м'ясо, цибулю і картоплю і поставте на 40-50 хвилин у плиту з 220 градусами. Посипати зеленню і сиром.

М'ясо по-французьки з куркою, грибами та сиром

Вам знадобиться куряче філе, печериці, сир, масло, молоко, приправа. Для маринаду для курки – майонез, лимонний сік, рослинна олія, сир, куркума перець і подрібнений лавровий лист. Філе відбити, додати спеції і залишити на 30 хвилин в маринаді. Шампіньйони та сир нарізати. Потім викласти на філе гриби і сир, закрутити рулетики і з'єднайте їх зубочистками. Викласти м'ясо в форму для приготування і залити все молоком з приправами. Готувати у плиту 40 хвилин, або в мікрохвильовці. Вкінці посипати сиром і ще трохи потримати в духовці. Вийняти зубочистки лише після того, коли м'ясо остигне.

М'ясо по-французьки, фото: kuhar.online
М'ясо по-французьки, фото: kuhar.online

Нагадаємо, небезпеки новорічного застілля: як не потрапити у лікарню через олів'є

Як повідомляв портал "Знай.ua", різдвяний десерт від "Ревізор Х": Панкова відкрила секрет ідеальних макарон

Також "Знай.ua" писав, новорічний стіл 2020: які страви потішать Білого щура та принесуть достаток