Проктологія вивчає хвороби та методи лікування товстої кишки та відхідника, а також параректальної ділянки. Досвідчений фахівець-проктолог Юрій Ловіцький розповів в ексклюзивному інтерв'ю Clutch про сучасні методи лікування, про причини геморою і про специфічному медичному гуморі.

Зокрема, фахівець пояснив, з якою періодичністю необхідно проходити обстеження у лікаря-проктолога і в якому віці варто починати обстеження.

За словами лікаря, молодим і здоровим людям, яких нічого не турбує, не потрібно йти до проктолога. Якщо ж є якісь характерні симптоми, тільки тоді вам необхідно здатися фахівця.

лікарня
лікарня

"Вже після сорока років, з метою профілактики та скринінгу раку прямої кишки, необхідно щорічно проходити огляд у проктолога і робити аналіз калу на виявлення в ньому прихованої крові. Після 45 - кожні десять років робити видеоколоноскопию. Такі заходи вважаються оптимальними для того, щоб виявити онкологічне захворювання на ранній стадії, але тільки за умови, що в анамнезі людини немає хронічних або спадкових захворювань прямої кишки. В іншому випадку, спостерігатися у спеціаліста слід починати з більш раннього віку", - пояснив лікар.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Лікарня, фото: Уніан
Лікарня, фото: Уніан

Нагадаємо, палка вареної ковбаси застрягла в анальному отворі росіянки.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Ображений клієнт із зброєю напав на "Нову пошту.

Також "Знай.ua" писав про те, що Десятки людей разбились в жахливій ДТП.