Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні, 18-19 січня 2020 року.

Національний банк України визначився з офіційними курсами валют на п'ятницю, 17 січня. Ці ж курси діятимуть протягом найближчих вихідних - суботи та неділі.

Таким чином, "вічнозелений" долар США здорожчав на 11 копійок і коштує 24,09 грн, якщо порівнювати з попереднім банківським днем – 16 січня. Ба більше, долар знову досягнув позначки вище як 24 гривні.

Євро здорожчав на 18 копійок і його вартість становить 26,90 грн. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс долара, фото: 12kanal.com
Курс долара, фото: 12kanal.com

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Курс валют Нацбанку на 19 січня

Офіційні курси валют встановлені на вихідні такому рівні:

- 100 доларів США – 24,09 гривні;

- 100 євро – 26,90 гривень;

Це означає, що долар здорожчав на 11 копійок. При цьому євро також здорожчав на 18 копійок.

Курс валют, фото з вільних джерел
Курс валют, фото з вільних джерел

Слід зазначити, що протягом найближчого року всі українці очікують середнє значення обмінного курсу на рівні 27,43 грн/долар.

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків за кредитами буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що обсяги купівлі та продажу валюти онлайн фізичними особами в 2019 році були майже рівними і становили по $1 млрд. Така інформація з'явилася на сайті НБУ.