Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні дні, 25-26 січня 2020 року. У понеділок, 27 січня міжбанківські торги представлять українців новий курс долара і євро.

Так, на вихідних курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 24 січня, значно впав у ціні і становить 24,33 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Звісно, у кожного своя психологічно допустима позначка курсу іноземних валют, але факт залишається фактом - долар становить більше 24 гривень.

Курс валют Нацбанку на 27 січня

Долар США здорожчав на 19 копійок і коштує 24,33 грн.

Євро здорожчав на 21 копійку і його вартість становить 27,19 грн.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Таким чином, долар подешевшав на 19 копійок. При цьому євро зменшився на 65 копійок.

Курс валют, фото Знай.ua

Встановлені курси валют діятимуть протягом найближчих двох вихідних - суботи та неділі. Адже новий курс валют встановлюється у банківський робочий день.

На "чорному" ринку долар торгується по 24,23 - 24,30 гривні, євро - 26,81 - 26,98 гривні.

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.