В Україні відеосервіс YouTube планують обкласти податком. Так, в українському парламенті зареєстрували проєкт закону № 2634, в якому йдеться також про інші компанії, що пропонують українцям відеоконтент. Відомо, що зміни можуть торкнутися роботи соцмереж - Facebook, Instagram та Twitter.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українських ЗМІ.

Податки, LexInform
Податки, LexInform

В пояснювальній записці до нового законопроєкту сказано, що іноземні компанії надають в Україні цифрові послуги без належного оподаткування. І оскільки ця сфера не регулюється на законодавчому рівні, це створює неконкурентну середовище для українських компаній, представлених на ринку, які платять податки.

"Це призводить до втрат державного бюджету та створює неконкурентну середовище для резидентів-платників. Тим самим порушуються базові принципи рівності і нейтральності оподаткування платника податку", - сказано в законопроєкті.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Новий закон передбачає введення 20% податку на додану вартість (ПДВ) на будь-які послуги, одержувані українцями через інтернет від іноземних компаній. Наприклад, на міжнародні корпорації YouTube, Netflix, Google, Apple та інші. Зміни можуть відбутися у розміщенні реклами в соцмережах Facebook, Instagram, Twitter та інших, а також в мобільних додатках.

Нагадаємо, Facebook і Razer заборонили співробітникам подорожувати в Китай через коронавірус.

Як повідомляв Знай.uа Facebook показав, яку зібрав інформацію про мільярди користувачів.

Знай.uа писав, китайці використовують дрони для дезінфекції сіл у боротьбі з коронавірусом.