Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями

Це дуже важливий для всього світу день. Кожен рік 4 лютого відзначають це захід, який організовує Міжнародний протираковий союз. А вперше день вирішили відзначити в 2005 році. Створили його з важливою метою. Потрібно привернути увагу суспільства до того, що ракові захворювання – глобальна проблема, нагадують про небезпеку онкологічних хвороб, як вони все сильніше поширюються. Крім різних конференцій, також проводять різні просвітницькі заходи, на яких розповідають, як знизити ризики захворіти.

Національний день домашнього супу в США

Гарячий домашній суп може відмінно підняти настрій і зігріти, особливо взимку. Так що не дивно що у американців є таке свято. Його щороку відзначають 4 лютого. Але насправді немає даних про його автора і дату установи. Свято створений, щоб нагадувати, що домашня їжа – найкраща і приносить затишок, особливо якщо приготовлена з любов'ю. Зараз у всьому світі близько 150 різних видів супів: легкі, холодні, на м'ясному бульйоні або овочевому, різні технології їх приготування і абсолютно різні смаки.

Свята 4 лютого, фото: zenmate
Свята 4 лютого, фото: zenmate

Православні свята:

  • Апостола Тимофія.
  • Мученика Анастисия Персянина.
  • День пам'яті преподобного Макарія Жабинського.

Тимофєєв день, Тимофій – полузимник

Це день пам'яті Тимофія, апостола від 70-ти, який був учнем Павла. Полузимником його назвали, тому що зараз як раз пройшла вже половина зими, але це ще не означає, що можна було розслабитися. Адже саме зараз і повинні починатися морози, які навіть називали тимофіївськими. А пасічники слухали бджіл, якщо вони тихо дзижчать, то у них все добре, неспокійне гудіння говорило про те, що щось йде не так. Дівчата зазвичай ворожили по снігу і по свічках.

Народні прикмети на 4 лютого

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua тепер навчальні ролики можна дивитися не тільки на YouTube. Goggle попрацювали над гідною заміною.

Також Знай.ua писав, у Польщі більше не раді заробітчанам з України.

Нагадаємо, на Стрітення Господнє, яке буде дуже скоро, є свої заборони, яких варто дотримуватися.