Сьогодні відзначають в народі свято під назвою Агафій Напівхлібник , а в православному календарі вшановують пам'ять Климента Анкірського і Агафангела. Часто на Русі ім'я Агафангел отримували саме ченці. А саме ім'я означає «Добрий вісник».

Агафангел був учителем єпископа Климента і обидва вони померли смертю мучеників, коли відбувалися сильні гоніння на християн. Це було під час правління Діоклетіана і Максиміліана. Навіть язичники жахалися тим мукам, які використовували проти Климента і Агафангела. Коли Максиміліан помер, Агафангела обеголовили, а потім убили і його вчителя. Але в історії християнства святі вважаються найбільш терплячими і смиренними.

Свята 5 лютого, фото: чистый интернет
Свята 5 лютого, фото: чистый интернет

Чого не можна робити

Ні в якому разі не можна відмовляти в допомозі бідним, убогим, знедоленим, інакше на вас впаде відразу 7 бід. Також не можна голосно лаятися, інакше ви залишитеся без голосу. Є ще народні повір'я, що в цей день вдома не повинно бути бруду, але можна прибратися, тож день краще витратити на генеральне прибирання. Якщо ж у вас проблеми з грошима, ви можете піти в храм і звернутися до Агафангела і Всевишнього за допомогою. Вважається, що тоді можна отримати їжу і здоров'я.

Народні прикмети на 5 лютого

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Прикмети, прислів'я та повір'я

  • Якщо в цей день сніг лежить товстим шаром, то рік буде хлібним.
  • Мороз і сонце говорять про те, що серпень буде спекотним.
  • Якщо вранці почуєте крик синиці, значить скоро прийдуть сильні морози.
  • Можна подивитися за поведінкою білок: скачуть по землі – буде потепління, ховаються в своєму дуплі – снігу не буде, але буде мороз.
  • Якщо що-небудь сьогодні втратити, то знайдете це через 40 днів.
  • Подивіться на ікони, якщо поруч з ними з'явилася павутина, то це до добробуту.
  • Люди, які народилися на Агафія будуть дуже господарськими трударями.

Як повідомляв Знай.ua скоро День святого Валентина і ми зібрали декілька відмінних ідей для подарунка чоловікові.

Також Знай.ua писав, що за допомогою онлайн сервісу розмитнити евробляху буде набагато простіше.

Нагадаємо, Подоляк пояснив, чому так різко падає рейтинг нинішнього президента.