В Україні, як і в більшості країн світу, існує дворівнева банківська система, де на першому рівні знаходиться центральний банк — Національний банк України, на другому — комерційні банки.

Національний банк, відповідно до Конституції, є особливим та незалежним від Уряду органом державного управління України, основними функціями якого є формування грошово-кредитної політики країни, емісія та забезпечення стабільності національної валюти — Гривні, управління державними золотовалютними резервами, регулювання та нагляд за діяльністю комерційних банків.

Проте, як стало відомо, у 2019 році серед українських банків розпочалася значна тенденція до скорочень свої підрозділів. Так, українські банки за попередній рік скоротили кількість структурних підрозділів на 6% або на 507 відділень.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

ПриватБанк, фото: Політека
ПриватБанк, фото: Політека

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За даними НБУ,

  • Ощадбанк закрив 303 відділення,
  • Приватбанк 93,
  • Промінвестбанк 55.

Проте, незважаючи на це станом на 1 січня 2020 року Ощадбанк залишається лідером за кількістю підрозділів 2,327 тисячі, а Приватбанк займає друге місце 1,928 тисячі відділень.

ПриватБанк, фото: РБК
ПриватБанк, фото: РБК

Великі мережі підрозділів також мають Райффайзен банк Аваль (496) і Укрсиббанк (284).

2019 році найбільше збільшення мережі підрозділів показав ПУМБ, відкрив 28 відділень.

Депозит у банку, brd24
Депозит у банку, brd24

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський також взяв участь у презентації програми "Дія"


Як повідомляв портал "Знай.uа" у Верховній Раді назвали неминучим підвищення пенсійного віку.


Також Знай.uа" писав, що у законопроєкт №257, який забороняє повернення банків їхнім колишнім власникам, додали суттєві правки, які дають шанси колишнім власникам Приватбанку отримати компенсацію.