Часто українці, навіть отримуючи офіційну зарплату, не отримують необхідний для пенсії стаж. А все тому, що роботодавець не платить за нього єдиного соціального внеску - ЄСВ. Однак, не все втрачено, працівник може самостійно стежити на сплатою ЄСВ.

З 2004 року будь-який громадянин України може отримати всю інформацію про страхові внески в особистому кабінеті на веб-порталі ПФУ.

Для цього потрібно зареєструватися на порталі www.portal.pfu.gov.ua за допомогою електронного підпису, або звернутися для реєстрації у сервісний центр ПФУ, захопивши паспорт та ІПН.

Працівники, фото freepik
Працівники, фото freepik

Електронний підпис можна безкоштовно отримати в ДПС або завести її в Ощадбанку або Приватбанку, якщо ви є їхніми клієнтами. Дійсна електронний підпис протягом року.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Якщо електронного підпису немає, можна звернутися у відділ звернень громадян у пенсійному фонді, зареєструватися на сайті і отримати код доступу до особистого електронного кабінету.

Для того, щоб реєструватися на сайті, потрібно прийти у відділ обслуговування і розгляду звернень громадян.

З собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код, адреса робочої української електронної пошти і вже на місці заповнити просту форму заяви у вікні № 1, 2 або 3.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Гончарук розповів, як зменшилися тарифи - українці нажахані від таких "перемог".

Як повідомляв портал "Знай.ua", перерахують, але більше не стане - як зміниться зарплата в Україні 2020 року.