П'ятий марсохід NASA ще більший і важчий за своїх попередників. Планується 17 липня 2020 року відправити його з Землі в подорож до червоної планети. Очікується, що він дістанеться Марсу 18 лютого 2021 року.

Космічний зонд летів до Марса сім місяців. Зазвичай це могло тривати ще довше, однак нині Земля і Марс розташовані дуже близько одне до одного. Таке трапляється кожні два роки. Тож науковці лише скористалися щасливою нагодою.

Дослідження на Марсі, фото: mogilew.by
Дослідження на Марсі, фото: mogilew.by

Новий марсохід NASA має допомогти своєму колезі Curiosity в його роботі на Марсі. Новий марсохід важить понад одну тонну, що робить його на 100 кілограмів важчим за свого попередника. Новий і більш сучасний ровер може нести на собі більше дослідницького обладнання та датчиків, а його маніпулятор потужніший за той, який встановлено на Curiosity.

Дослідження на Марсі, фото: NASA
Дослідження на Марсі, фото: NASA

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Curiosity - поки що найбільший і найсучасніший з усіх марсоходів. Він "приземлився" 6 серпня 2012 року і з того часу проїхав більше 21 кілометра. Він не просто марсохід. Його офіційна назва - "марсіанська наукова лабораторія", і це справді повноцінна лабораторія на колесах.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені вважають, що побудувати марсіанську місячну базу буде значно дешевше, ніж базу на самій планеті.

Також портал Знай.uа писав, транзитний супутник екзопланетного обстеження (TESS) виявив свою першу планету-аналог Землі.