У народі цей день називають Захаром Серповидцем та відзначають щороку 21 лютого. Назвали його так по імені пророка, день вшанування якого відзначають у православному календарі сьогодні. Ще у цього дня була назва Іменини серпа або просто Захарій.

Так як Захарія називали Серповидцем, займалися в цей день переважно серпами. Це був один з найважливіших інструментів для наших предків, тому слід привести його в належний вигляд. Якщо полагодити було неможливо, обов'язково купували і робили новий. Серп повинен бути добре наточений. Навіть є повір'я, що тоді його господарі весь рік проживуть в достатку, удачі і благополуччі. Щоб точно збулося повір'я, намагалися навіть наточити ножі. До речі, так як не у багатьох зараз вдома є серп, радимо і вам зайнятися ножами.

Народні прикмети на 21 лютого

Є також інше повір'я, за яким краще не призначати на цей день хірургічну операцію. Вважається, що у неї буде дуже поганий результат. Тому краще все ж перенесіть її на інший день. Ще заборонено в День Захарія заздрити людям. Так ви можете наврочити не тільки тому, кому позаздрили, але і наврочити на самого себе. А від такого нелегко позбутися. Але от для кого день дійсно добре, так це для різного роду ремісників. Торги для них будуть дуже успішними.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Свята 21 лютого, фото: Православный календарь
Свята 21 лютого, фото: Православный календарь

Ще була традиція для молодих людей збиратися разом, співати, водити хороводи та грати в ігри, де потрібно більше розповідати про себе. Найбільш поширена гра – Клубочок. Той, хто тримає клубок, задає питання і котить його до іншої людини, вона повинна відповісти. Зазвичай котила дівчина до хлопця. Якщо клубок зупинився біля ніг іншу людину, то вже йому доведеться відповідати на поставлене запитання. А потім, після відповіді, і сам зможе поставити свій.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українцям розповіли все, що потрібно знати про евакуйованих з Уханя. Для паніки немає ні найменшої причини.

Також Знай.ua писав, в Україну після теплих і спокійних зимових днів насувається шторм. Вже скоро він буде у нас. Синоптик розповіла, коли чекати сильного вітру.

Нагадаємо, у Дніпрі жінка вирішила познущатися над колишнім і розмалювала його машину нецензурними словами. Є відео її творіння і гнівної помсти.