Для кого це свято

Це свято відноситься абсолютно до всіх екскурсоводів. Тобто воно професійний, але більше його, звичайно ж, відзначають в містах, де багато туристів і є цікаві місця. Заснували день ще дуже давно саме на 21 число, щоб розповісти людям про цю професію та її важливості для суспільства. Свято вперше відзначили в 1990 році, так що в цьому році навіть кругла дата. На жаль, ніхто точно не може сказати, коли ж уперше з'явилися екскурсоводи. Однак зрозуміло, що їх поява пов'язана з розвитком міждержавних відносин. Тобто як тільки людям стало цікаво більше подорожувати, коли вони стали цікавитися чужою культурою і їм просто критично знадобився гід.

Не дивуйтеся, якщо дізнаєтеся про экскурсовода, у якого не було такої освіти або відповідної ліцензії. Раніше ним міг бути вчитель історії або студент, філолог і просто людина, яка добре знає культуру та історію свого міста. Тільки в 70-х роках їм пред'явили більш високі вимоги. Найчастіше зараз екскурсоводів вітають близькі, родина, друзі, колеги, начальство. А в деяких країнах навіть проводять спеціальні заходи з приводу свята.

Свята 21 лютого, фото: Rozetka
Свята 21 лютого, фото: Rozetka

Листівки і поздоровлення

Желаю в День Экскурсовода,

Вам не болеть и не грустить,

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Пусть ярких красок хороводы,

Всегда помогут к целям плыть,

Пусть тайны мира открывая,

И все истории храня,

Найдёте миг на чашку чая,

С друзьями лучшими всегда,

Любви, везения, здоровья,

Хороших дней вам и ночей,

Пусть будет впечатлений много,

И много ясных, добрых дней!

Свята 21 лютого, фото: Цветы Декор
Свята 21 лютого, фото: Цветы Декор

С праздником экскурсоводы

От души поздравим вас!

Пусть в любую непогоду,

Будет ярким каждый час!

Проводите вы экскурсий

Больше разных на «ура»,

Чтобы дети были в курсе

И кричали лишь «Ура!».

Чтобы было интересно,

На экскурсии ходить,

Чтобы было все уместно,

С пользой их проводить!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українцям розповіли все, що потрібно знати про евакуйованих з Уханя. Для паніки немає ні найменшої причини.

Також Знай.ua писав, в Україну після теплих і спокійних зимових днів насувається шторм. Вже скоро він буде у нас. Синоптик розповіла, коли чекати сильного вітру.

Нагадаємо, у Дніпрі жінка вирішила познущатися над колишнім і розмалювала його машину нецензурними словами. Є відео її творіння і гнівної помсти.