Що це за день і коли він буде

У багатьох народів День весняного рівнодення вважається дуже важливим. Адже це, як мінімум, повний прихід весни, коли вже не буде холодно, коли йде нічна темрява і починається цвітіння під променями теплого сонця. Вся природа поступово пробуджується, а дні починають збільшуватися. У багатьох культурах це своєрідна перемога добра і світла над злом і темрявою.

Період вважається магічним не тільки з точки зору давніх вірувань. Вважається так і з сучасної астрології, що у цього часу дуже сильна енергетика. Спочатку День весняного рівнодення оголосили тільки на 21 березня. Це трапилося в 325 році на Першому Нікейському соборі. Але дату не можна назвати точною, так як кожен рік трохи час зсувається і може потрапити з 19 по 21 березня. Доба в цей момент розділена по 12 годин на день і ніч, Сонце перетинає екватор. За Київським часом весняне рівнодення настане у 2020 році 05:49 20 березня.

Весняне рівнодення, фото: pixabay
Весняне рівнодення, фото: pixabay

Як відзначають День весняного рівнодення в різних країнах

Дуже яскраво відзначають цей день друїди в Англії. Вони виходять у білих каптурах і плащах, несуть квіти, одягають вінки, утворюють коло. Деякі займають ключові 5 місць – символи сторін світла і сонця. За традицією також є ті, хто несуть прапори і мечі. Найвідоміше місце їх збору Стоунхендж.

Весняне рівнодення, фото: gettyimages
Весняне рівнодення, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В Індії проводять фестиваль фарб, співають і танцюють, обсипають фарбами. У Німеччині прийнято не їсти м'ясо, щоб тіло очистилося в цей період, а в Японії поминають мертвих обідами. У Мексиці на театралізовані вистави збираються туристи в Чичен-Іце. У мусульманських країнах відзначають дуже пишно, тому що починається новий рік, прощають рідних і близьких, роздають борги і їдять національну їжу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua уряд Гончарука відклав індексацію пенсій, через що постраждали багато пенсіонерів, але зараз міністр соцполітики Марина Лазебна поставила це питання першочерговим завданням.

Також Знай.ua писав, екологи панікують через тонни сміття, які йдуть з України в Угорщину. Вже не вистачає ні рук, ні обладнання, щоб очистити річку від побутових відходів. З'явилися моторошні фото цієї ситуації.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляють, що в так званій ДНР вирішили скасувати державний статус української мови. Сильно хочеться їм зміцнити зв'язки з Російською Федерацією, та і українська мова не знайшла свого місця вживання.