Мало хто встоїть перед спокусою забігти перекусити в ресторан всесвітньо популярного фаст-фуду McDonald’s. Шкідливо, але дуже смачно — погодитеся ви. А як щодо санітарії?

Telegram-канал “Народний Ревізор” показав, які жахи творяться на кухні всіма улюбленого “Маку” на Березняках.

На питання "Чому так брудно?" персонал відповідає, що “під час запари часу на прибирання просто немає”. Але чи може це служити виправданням для антисанітарії? Та ще й в умовах суспільної паніки через коронавірус, коли гігієна і чистота перетворилися у справжній народний пріоритет? Ображені клієнти, коли "пекельний ср*ч" (пряма цитата) на кухні Макдака став надбанням громадськості, сказали, що для повного щастя цього місця "не вистачає лише дохлого пацюка, що валяється у фритюрниці".

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Ймовірно, що після такої ганьби клієнтура закладу піде на спад. Працівникам фаст-фуду доведеться сильно постаратися, щоб повернути собі втрачену репутацію.

Але чи дійсно винні працівники? Потік клієнтів дійсно величезний. Це велика помилка з боку менеджера, звалювати обов'язки по прибиранню кухонного приміщення на невеликий штат касирів і тих, хто готує фаст-фуд. Цьому місцю точно потрібні додаткові руки!

Оновлено

До нас звернулася пресслужба McDonald's які пояснили ситуацію, що склалася. Публікуємо без коментарів.

"МакДональдз дотримується суворих вимог щодо якості, безпеки та чистоти ресторанів. Однією з таких вимог є регулярне прибирання на кухні в зоні приготування їжі і в залі ресторану. Заклад на Березняках працює за розкладом з 6:00 до 23:45 і зачиняється на ніч для генерального прибирання, при цьому МакДрайв цілодобовий, але зачиняється на перерву з 23:45 до 00:10 для перезмінки і прибирання. Саме цей момент зафіксований на фото, яке зроблено кілька місяців тому і поширюється зараз. На них видно найбільш завантажені хвилини, протягом яких з кухні прибирається все сміття і коробки пакування від продуктів, які виносяться для поповнення запасів на наступну зміну. Заклад щоночі ретельно прибирається: спеціальними засобами миються і дезінфікуються підлога, поверхні та обладнання. Налаштовується й відкалібровується техніка. Переться санітарний одяг співробітників. Окрім генерального прибирання вночі, заклад обов’язково регулярно прибирається протягом дня:
- щогодини або за потреби й частіше міняються зволожені спеціальним дезінфектором ганчірки для витирання робочих поверхонь;
- щочотири години проводиться вологе прибирання на кухні та в підсобних приміщеннях;
- кожні 15 хвилин прибираються вбиральні;
- співробітники миють руки кожні 30 хвилин спеціальним милом.
У зв’язку з небезпекою поширення коронавірусу до стандартних процедур із прибирання ми ввели ряд додаткових заходів. Щогодини дезінфікуються термінали самообслуговування та таблички з номерами замовлень; кожні чотири години змоченим у дезінфектор рушником протираються дверні ручки та касові апарати, а таці – ще й додатково після кожного відвідувача. У закладах додатково встановлені дезінфікуючі диспенсери для користування відвідувачами. Усі наші співробітники проінструктовані про необхідність поміряти температуру перед тим, як виходити на зміну, і якщо вона підвищена або є будь-які інші симптоми захворювання – залишатися вдома і викликати лікаря. Ми уважно слідкуємо за ситуацією в країні та рекомендаціями від Міністерства охорони здоров’я України і готові вживати додаткові заходи безпеки у разі потреби"

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, чому з похмілля тягне їсти всяку гидоту.

Нагадаємо, вчені довели, що західна дієта небезпечна для мозку.

Як повідомляв Знай.иа, Burger King заманює клієнтів зіпсованим Воппером з цвіллю.

Знай.иа писав, KFC перетворив популярну взуття Crocs в смажену курочку, апетитний ролик.