День землевпорядника України

Це професійне свято відзначають кожен рік, починаючи з 2000-го. Його завжди святкують не в певний день, а в другу березневу суботу. Цю дату встановив Президент Українці своїм Указом в 1999 році, щоб підтримати земельні реформи, у процесі яких змінили підхід до раціонального використання земельних ресурсів та їх збереження. А оскільки земля для українців – це величезне багатство, то важливий день для багатьох.

Міжнародний день річок (Міжнародний день дій проти гребель)

Цей день відзначають у багатьох країнах, але більше в тих, у яких є великі річки. Новий свято створили на Першій міжнародній конференції проти будівництво великих гребель. Вона пройшла в 1997 році у Курітіба, Бразилія. Девіз цього дня: «За річки, воду і життя». Справа в тому, що з-за того, що будували греблі, за останні 50 років близько 60 млн людей пішли з своїх рідних районів, втратили роботу і їм довелося повністю змінити своє життя. Також прорив великих гребель може призвести до жахливих руйнувань і величезним числом жертв.

Свята 14 березня, фото: pixabay
Свята 14 березня, фото: pixabay

Міжнародний день числа «Пі»

Це незвичайне свято відзначають вже дуже давно. Вперше його відсвяткували в 1988 році. Це відбулося в музеї Эксплораториум в Сан-Франциско. Його придумав фізик з цього міста Ларрі Шоу. Він зауважив, що 3/14 (14 березня) збігається з першими трьома числами числа Пі. Особливо люблять це свято вчені і математики. Цікаво, що його прийнято відзначають з допомогою круглого торта з «Пі» у центрі. Всі сідають навколо і насолоджуються тортом і компанією.

Свята 14 березня, фото: pixabay
Свята 14 березня, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші
Показати ще

Православні свята:

  • Седмиця 2-га Великого посту. Поминання покійних.
  • День пам'яті преподобномучениці Євдокії Илиопольской, ігумені.
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, інфекціоністи повідомили про першу смерть від коронавіруса в Україні. Навіть карантин тут вже був безсилий. Тепер будуть робити ще додаткові заходи безпеки.

Також Знай.ua писав, ПриватБанк згадав про бабусь і дідусів і тепер намагається просувати для них свої продукти. Крім того, один з найбільш відомих банків країни звернувся до клієнтів з незвичайним, якби не час, проханням.

Нагадаємо, в McDonalds більше ні ногою. І справа не тільки в відсутності масок у персоналу, масовості відвідування цих закладів, веганстві або нездоровій їжі. Фастфуд перетворився просто на звалище сміття.