Міжнародний день щастя

Цей день ООН прийняла через свою резолюцію в 2012 році, щоб визнати, що щастя є найважливішою метою людини і його рушійною силою. Також до щастя намагається дійти кожна людина, а значить це об'єднує всіх на планеті. Звичайно, прийнято проводити просвітницькі та тематичні заходи з цієї теми, а також задуматися про те, що значить щастя для вас.

Свято 20 березня, фото: pixabay
Свято 20 березня, фото: pixabay

День Землі

Цей день заснували в 1971 році, а ініціатором стала ООН. Адже це ще і День весняного рівнодення. Біологічний ритм планети змінюється, природа пробуджується і оновлюється. Не дивно, що у цього дня відразу екологічна, миротворча і гуманістична спрямованість.

Свято 20 березня, фото: pixabay
Свято 20 березня, фото: pixabay

День весняного рівнодення

Цей день вважається дуже унікальним та цікавим явищем в природі, в астрології і у світі, тому що саме сьогодні день дорівнює ночі за кількістю годин. Не завжди рівнодення навесні настає 20 березня, свято може зміщуватися на кілька годин. Так як це дуже потужна астрологічна дата, то існує безліч повір'їв і прикмет з цього приводу. А астрологи навіть спеціально відзначають Міжнародний день астрології саме в цей день.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Міжнародний день без м'яса

Цей день відзначають багато країн, вперше його відсвяткували ще у 1985 році, але з розвитком вегетаріанства і веганства, він стає все популярнішим. У багатьох магазинах світу і в ресторанах не продають м'ясо, не готують м'ясо і не подають м'ясо. Звичайно, проходить багато демонстрацій на підтримку вегетаріанства і захисту тварин. У Шрі-Ланці це свято навіть отримало державну підтримку.

Свято 20 березня, фото: pixabay
Свято 20 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 3-тя Великого посту.
  • День пам'яті священномучеників, в Херсонесі які були єпископами: Василія, Єфрема, Капитона, Євгенія, Еферія, Елпидия і Агафодора.
  • Святкування ікони Божої Матері "Споручниця грішних".
  • Триває Великий піст.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua раніше президент Володимир Зеленський обіцяв, що українським пенсіонерам, які отримують маленьку пенсію виплатять ще додаткову тисячу гривень. Стало відомо, коли ж чекати цих виплат.

Також Знай.ua писав, психолог і ведучий Дмитро Карпачов розповів, яким випробуванням може стати карантин через коронавірус для пар. Такі речі може витримати не кожен шлюб і не кожні стосунки. Що робити, щоб зберегти їх?

Нагадаємо, одна приватна клініка, яка стала дивно відомою за рахунок виборів в минулому році, а також її власник Дмитро Пальческий знову потрапили в скандал державного масштабу. Що можна було накоїти в цей раз, і чи все зараз так однозначно, з'ясовував відомий блогер.