Через загрозу поширення коронавірусу Закарпатську область частково закриють на карантин. Загалом по області 7233 людей перебуває на самоізоляції, більшість з них повернувся з-за кордону.

На в'їздах в Закарпатську область встановили блокпости, у регіоні також закриють до закінчення карантину всі ринки, крім великих продуктових баз. Таке рішення ухвалили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, повідомили в Закарпатській ОДА.

Зазначається, що починаючи з опівночі 27 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року на території Закарпатської області запроваджують обмежувальні заходи. Зокрема, припинять роботу всі ринки (за винятком великих продуктових оптових ринків), та відділи для приготування та прийому їжі, кави, інших напоїв, розміщені на АЗС.

засідання в Закарпатській ОДА, фото: Facebook
засідання в Закарпатській ОДА, фото: Facebook

Також йдеться про обмеження руху автотранспорту в області. На перевалах на в'їзді в Закарпатську область встановили блокпости: Ужоцький перевал (автодорога Н-13 Львів-Самбір-Ужгород), Торунський перевал (автодорога Р-21 Долина-Хуст), а також — Яблунецький (автодорога Н-09 Мукачево-Рогатин-Львів) та Абранський (автодорога М-06 Київ-Чоп) перевали.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

На цих блокпостах будуть проводити температурний скринінг людей, які в'їжджають на територію області.

На Закарпатті закрили трасу на межі Львівської області, фото:varianty.lviv.ua
На Закарпатті закрили трасу на межі Львівської області, фото:varianty.lviv.ua

"Усі разом і кожен окремо маємо розуміти, що режим надзвичайної ситуації вимагає виважених, консолідованих, злагоджених дій усіх структур, від яких залежить життєдіяльність області. В умовах поширення COVID-19 – нової хвороби, про яку відомо не так багато, ми повинні саме так і діяти. І рішення про обмежувальні заходи є на часі та правильним", – наголосив голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс.

Він розповів, що з 18 по 25 березня 6729 мешканців області підписали заяви на самоізоляцію. З них 6346 – звернулися до сімейних лікарів. Усього по області в самоізоляції станом на 25 березня перебуває 7233 закарпатців.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Вінниччині медсестра заразила коронавірусом 5-річного хлопчика

Як повідомляв портал Знай.ua, загроза коронавірусу дісталася ЗСУ, на Донбасі приймають посилені заходи захисту

Також Знай.ua писав, ПриватБанк оголосив про "кредитні канікули" українцям