У четвер, 16 квітня, відбувся обмін полоненими на Донбасі в 2 етапи. В Україну повернулося 20 чоловік.

Звільнених українців зустрічали на пункті пропуску "Майорське" в Донецькій області і в районі Щастя Луганської області.

Однак звільненим не вдалося відразу зустрітися з рідними, з яким вони дуже скучили. Їх помістять у двотижневу обсерваторію на території біля лінії зіткнення.

Відео із звільненими з'явилося на Pavlovsky News на Facebook-сторінці.

"сама Винна... Дякую, що мене забрали... Тримали в полоні тому, що хотіла допомогти військовослужбовцям... Відчуваю полегшення і свободу, напевно. Це так. Навіть тут (в умовах обсервації), тому що я їх вже відчула. Подзвонила мамі, потім зателефонувала синові. З мамою ми трохи плакали, син каже, що буде триматися, але емоції... Він вже дорослий", - розповіла Алевтина Попова.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Жінка зізналася, що в полоні у неї відбирали здоров'я "практично щодня".

"Обсервація - треба, значить треба. Це ж здоров'я, тим більше, що у мене його практично забирали з кожним днем. Як є, так і кажу", - говорить вона.

Українці, яких повернули на батьківщину, зізналися, що відчувають полегшення і не можуть до кінця повірити, що зовсім скоро будуть дома.

"Я досі не можу прийти в себе, що я вже дійсно будинку. Це моє рідне... Немає слів, хочу до сім'ї, хочу до своїм дочкам - це моє перше бажання. Вже подзвонив додому. Спасибі Червоному хресту, президенту України, що нас забрав, довів до кінця. Додому звичайно хочеться - я і зараз би пішов, але намагаємося ввійти в те положення, що зараз відбувається у нас в Україні, і ми повинні дотримуватися тих рамок, що встановив головнокомандувач", - розповів звільнений з полону Вадим Сірик.

Освобождённые с радостью согласились на обсервацию, хоть и очень соскучились по родным Они говорят, что чувствуют облегчение и не могут до конца поверить, что вернулись домой. Созвонились с родными, обменялись эмоциями, но встретиться с семьёй экс-пленные смогут не раньше чем через 2 недели. К вынужденным условиям обсервации относятся с пониманием. Считают эти рамки необходимостью, так как здоровье превыше всего. «Нет слов, хочу к семье, хочу к своим дочерям», - заявил освобожденный из плена Вадим Сирык.

Geplaatst door Pavlovsky News op Donderdag 16 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, інтерв'ю із звільненими з полону ЛДНР українцями.

Як повідомляв Знай. ua, обмін полоненими "всіх на всіх" - Зеленський звернувся до українців.

Також Знай. ua писав, що опублікований список повернутих додому українців.