Впровадження «Дорожньої карти розвитку біоенергетики в Україні до 2050 року» дозволить покращити якість повітря, зменшити витрати на імпорт енергоресурсів та створити додаткові робочі місця.

«Як впровадження цієї дорожньої карти вплине на українців?

По-перше – покращення якості повітря. Перехід підприємств і ТЕС з використання вугілля на біомасу призведе до зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Так, підвищення частки біопалива у різних секторах енергетики дозволить скоротити емісію вуглецю на 14,31 мегатони у 2025 році та на 54,4 мегатони у 2050 році.

А по-друге, розвиток біонергетики дозволить зменшити витрати на імпорт традиційних енергоресурсів - нафти та газу. Зокрема, минулоріч Україна витратила на це на 15,06 мільярдів доларів. Забезпечення потреб у енергії власними силами дасть змогу заощадити значну частину валютних коштів, а отже здешевити вартість енергії для населення.

Окрім того, для забезпечення галузі біоенергетики будуть створені додатково понад 31 тисяча робочих місць вже до 2025 року», - пояснив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Він додав, що фахівці Держекоінспекції оцінили відповідність дорожньої карти природоохоронному законодавству.

«Документ розроблений повністю в рамках закону, та ще й створює додаткові механізми для зменшення негативного впливу на довкілля з боку енергетичної промисловості», - зазначив Андрій Мальований.