Від початку повномасштабного вторгнення для багатьох українських пенсіонерів стало гостро питання отримання пенсії на банківський рахунок. У ПФУ вирішили нагадати, якою має бути банківська картка.

У головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області нагадали, що банківський рахунок має відповідати декільком критеріям. Про це пише портал Social.com.ua.

Пенсіонери. Фото: скриншот youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот youtube

По-перше, це має бути рахунок, який відкритий виключно для зарахування пенсійних виплат. Тобто будь-яка інша карта, на яку вам надходять платежі, або інші виплати не підходить.

Це передбачено пунктом 62 розділу V "Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків – резидентів та нерезидентів", затвердженої постановою правління Нацбанку України від 12.11.2003 №492.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

По-друге, номер рахунку необхідно зазначати за стандартом IBAN у форматі 29 літерно-цифрових символів.

Нагадаємо, для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

По-третє, рахунок повинен бути діючим (не закритим).

Змінити реквізити для виплати пенсії (банківські реквізити або адресу проживання) можна дистанційно. Для цього потрібно скористатися вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, ми писали, як заощадити на опаленні взимку: найдієвіші поради, щоб не змерзнути та зменшити платіжки.

Як повідомляв "Знай.ua" Amnesty International продовжують пробивати дно: пропонують обійматися українцям та росіянам.

Також "Знай.ua" інформував, що цукор та гречка почали дешевшати, а ціни на яйця та олію пішли вгору: як змінилися вартість основних продуктів.