Вже восьмий місяць триває повномасштабна війна в Україні. З 24 лютого більшість громадян зникло бажання мати хоч щось спільне з росіянами. Зокрема, мова йшла навіть про культуру.

Про це повідомляє Ukraine NOW.

Українці масово почали переходити з російської на українську, перестали дивитися їхній кінематограф, цікавитися медійними особистостями, а також відмовилися від музики.

Практично 60% опитаних громадян не прослухали жодної російської пісні починаючи з 24 лютого цього року. Це вже принцип, який, найімовірніше, не зміниться ніколи.

День української писемності та мови 9 листопада, фото: Знай.ua
День української писемності та мови 9 листопада, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

40% громадян взагалі перестали сприймати культурний продукт мовою країни-окупанта, і дуже сумно, що мало статися стільки горя, щоб люди це усвідомили.

Крім того, тепер наші люди стали більше дивитись серіали та фільми з російським озвученням, і обирають для того виключно українську. А навіть якщо такої немає, тому що цей сегмент розвинений у нас вкрай погано, на жаль, громадяни швидше виберуть просто субтитри, аніж російську озвучку. Таких щонайменше 70%.

Українці. Фото: скриншот Telegram
Українці. Фото: скриншот Telegram

Понад половина опитаних до війни постійно спілкувалися українською мовою, чверть – іноді, кожен п'ятий – рідко чи ніколи. За останні півроку кількість тих, хто почав постійно спілкуватися українською, збільшилася до 64%.

Сподіваємося, що така тенденція продовжиться і надалі, і тоді ми позбавимо себе агресора раз і назавжди.

Українська музика у топі. Фото: Youtube
Українська музика у топі. Фото: Youtube

Нагадаємо, що Юлія Чичеріна остаточно перетворилася на міську божевільну: співала голосно пісні та вішала радянську символіку

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть скасувати популярний податок: хто й за що зможе не платити

Також, британець пішов від української біженки після п'яного бешкету з її боку: викликав поліцію і зібрав речі у сміттєві пакети