З кожним походом у магазин біля будинку або ж у великий супермаркет українці бачать дедалі нові ціни: якісь продукти дорожчають, якісь падають у ціні.

Але багато в чому поки що зберігається тенденція саме до зростання вартості. У цьому ж кошику виявились і такі необхідні на кухні курячі яйця.

За місяць ціни на яйця в Україні зросли більш ніж на 10 гривень, перетнувши позначку 40 гривень за десяток.

Про це повідомляє стало відомо завдяки дані "Мінфіна".

Так, у серпні вартість десятка яєць "Квочка" в середньому по торгових мережах становила 31,31 грн., а вже станом на 30 вересня ціна склала 42,35 грн.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Також більш як на 10 гривень подорожчали яйця "Ясенсвіт". У серпні вартість десятка становила 31,84 грн., а у вересні сягнула 42,57 грн.

Ціни на яйця у вересні 2022 року, дані Мінфіну
Ціни на яйця у вересні 2022 року, дані Мінфіну

Ціни на яйця в серпні 2022 року, дані Мінфіну
Ціни на яйця в серпні 2022 року, дані Мінфіну

Так, з такими цінами можна тільки здогадуватися, скільки українцям коштуватиме улюблене "Олів'є" на Новий рік або ж простий омлет вже зараз на сніданок.

А яйця - це і справді незамінний продукт на кухні, адже вони додаються до багатьох страв і навіть звичні сирники без них не приготувати.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Нагадаємо, що ціни на популярні фрукти зірвалися з місця: банани, мандарини та яблука тепер не кожному по кишені.

Раніше ми повідомляли, що сало стало дорожчим за м'ясо: улюблений продукт українців

Також стало відомо, що на українських АЗС піднялися ціни на бензин: як ситуація з іншими видами палива.