На період військового стану в країні виплата допомоги з безробіття для українців не може перевищувати 90 календарних днів. Цю норму передбачено законопроєктом №6067, який уже підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

У рамках ухваленого законопроєкту було внесено новий пункт 33 до Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття". Він свідчить, що під час військового стану тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 90 календарних днів.

Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube
Допомога по безробіттю, скріншот: YouTube

Зазначається, що безробітні, термін виплати допомоги яких на дату набрання чинності цим законопроєктом перевищує 90 днів, зможуть отримувати допомогу ще протягом 30-денного періоду, а потім виплати зупиняються.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Водночас для осіб передпенсійного віку тривалість виплати допомоги не може перевищувати 360 календарних днів, але за умови, що до призначення пенсії залишається рік, і людина має необхідний стаж для отримання пенсійних виплат за віком. Варто наголосити, що допомога з безробіття призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Міністерстві соціальної політики готуються запровадити універсальну соцдопомогу: хто з українців її отримуватиме.